Media

Astmul și COVID19

2020-04-03

IBA București a adunat câteva informații despre alimentație și sănătate în contextul răspândirii SARS-COV 2. Informațiile se referă la influența unei diete bazată pe legume/fructe a persoanelor care suferă de astm. Dieta, cu un conținut ridicat de antioxidanți (în special flavonoizi) și fibre alimentare, ar putea fi folositoare persoanelor vulnerabile, în contextul pandemiei COVID19, prin reducerea inflamației căilor respiratorii.

Vorbind despre „Astm si coronavirus”, Dr. Kahleova (Physicians Commitee for Responsible Medicine) afirmă că „persoanele care suferă de astm bronșic sunt de 6 ori mai expuse la coronavirus față de ceilalți”.

Cercetări aspura activității antioxidanților, regăsiți în dieta bazată pe legume și fructe, au arătat importanța compușilor fenolici, vitaminelor (E și C) și a quercetinei care au un efect antiinflamator asupra căilor respiratorii.

Unde găsim acești compuși? Îi putem găsi în: germeni de grâu, orz, nuci, cereale, ceai verde, cacao, cafea, vin roșu, struguri, ceapă roșie, ceapă albă, varză roșie, ridichi, roșii, ceai negru, vinete, citrice, capere în conservă, mărar, oregano uscat, polen, fructe de aronia, goji, măceșe sau afine.

Astmul și COVID19