Resursă umană: 2 ingineri de industria alimentară, 1 zootehnist, 1 biotehnolog dintre care 1 CSII, 3CS
Echipamente Laborator Cromatografie
Nr. | Echipament (selecţie) | Activități |
1. | Cromatograf de gaze cuplat cu spectrometru de masă cu trapă ionică (GC/MSn) | Detectarea acrilamidei |
2. | Sistem de 2 cromatografe de gaze de înaltă rezoluţie cuplate cu spectrometru de masă de înaltă rezoluţie pentru analiza şi confirmarea dioxinelor | |
3. | Sistem de extracţie rapidă cu solvenţi ASE 350 | |
4. | Generator de azot | |
5. | Sistem de uscare a probelor prin liofilizare cu accesorii | |
6. | Pompă de vid, 5 m3/oră – 1 buc. | |
7. | Evaporator Turbovap cu accesorii | |
8. | Cromatograf de gaze cuplat cu spectrometru de masă cu triplu cuadrupol | |
9. | Rotovapor system R 210 V855, V29/32+ pompă, V 700 cu condensator și chiller, F 108 | |
10. | Dispenser analog calibrex 521,10-100 ml+rezervor 1000 ml | |
11. | Baie de apă cu agitator Julabo model SW 22 | |
12. | Agitator ORBITAL MULTI REX | |
13. | Balanţă tehnică model XE BB 1200 C | |
14. | Balanţă analitică de precizie cu 4 zecimale XB 120° | |
15. | pH-metru digital de laborator 827 | |
16. | Baie ultrasonică model Elmasonic S 40H |
Servicii de cercetare, de testare
- Determinarea conţinutului în acrilamidă din pâine, biscuiți și alte produse similare, prin GC/MS/MS – Metodă autorizată (Autorizație sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor Nr. 58 din 14.12.2015) și acreditată RENAR (Certificat de acreditare nr. LI 1049/16.06.2016);
- Studii experimentale privind influența unor factori (materie primă, rețetă de fabricație, proces tehnologic etc.) asupra formării acrilamidei din pâine, biscuiți și alte produse similare și modalități de reducere a acestui contaminant.
- Implementarea sistemului HACCP în unități din industria conservelor și industria panificației.