Servicii

Laborator Cromatografie

2020-02-03

  Descarcă formular comandă

Resursă umană:
1 inginer industrie alimentara (CS I), 3 ingineri (1 CS II, 2CSIII) și 1 inginer (CS)

Echipamente Laborator Cromatografie:

Nr.

Echipament (selecţie)

1.

Cromatograf de gaze cuplat cu spectrometru de masă cu trapă ionică (GC/MSn)

 

2.

Cromatograf de gaze cuplat cu spectrometru de masă cu triplu cuadrupol

3.

Sistem de 2 cromatografe de gaze de înaltă rezoluţie cuplate cu spectrometru de masă de înaltă rezoluţie pentru analiza şi confirmarea dioxinelor

4.

Generator de azot

5.

Sistem de uscare a probelor prin liofilizare cu accesorii

6.

Pompă de vid, 5 m3/oră – 1 buc.

7.

Evaporator Turbovap cu accesorii

8.

Sistem de extracție în faza solidă cu 16 poziții

9.

Rotovapor BUCHI

10.

Baie de apă cu agitator Julabo model SW 22

11.Agitator ORBITAL MULTI REX
12.Balanţă tehnică model XE BB 1200 C
13.
Balanța analitică cu 5 zecimale, Gibertini
14.
pH-metru digital de laborator 827
15.
Baie ultrasonică model Elmasonic S 40H

Servicii de cercetare, de testare

  • Determinarea conţinutului în acrilamidă din pâine, biscuiți și alte produse similare, prin GC/MS/MS – Metodă autorizată ANSVSA nr. 58/31.10.2022 (inițial 2015) și acreditată RENAR -
    Certificat de acreditare nr. LI 1210/19.11.2020 (inițial 2016)
    Anexa certificat
  • Determinarea conţinutului în acrilamidă din produsele pe bază de cartofi, produse pe bază de cereale și cafea, prin GC-MS/MS-SPE - Metodă autorizată ANSVSA nr. 58/31.10.2022 -
    Autorizare
    Raport anual
  • Determinarea simultană a esterilor metilici ai acizilor grași  din produsele alimentare (acizi grași saturati, acizi grași mononesaturați, acizi grași polinesaturați, omega 3, omega 6, omega 7, omega 9 și acizi grași trans)  Metodă autorizată ANSVSA nr. 58/31.10.2022 (inițial 2018)
    Raport anual 2015,
    Raport anual 2017,
    Raport anual 2018
  • Studii experimentale privind influența unor factori (materie primă, rețetă de fabricație, proces tehnologic etc.) asupra formării acrilamidei din pâine, biscuiți și alte produse similare și modalități de reducere a acestui contaminant 
    Raport anual 2015
  • Studii experimentale privind influența unor factori tehnologici (soiul de cartofi, tipul de ulei folosit la prăjirea feliilor de cartofi, dimensiunea feliilor de cartofi, durata de prăjire, pre-tratamentele aplicate feliilor de cartofi, practicile culinare ale consumatorilor, condiții de prăjire etc. ) asupra nivelului de acrilamidă din cartofii prăjiți în condiții "at home"/"fast food"
    Raport anual 
  • Studii experimentale privind influența unor factori tehnologici ( specia/originea cafelei; brand-ul/sortimentul de cafea; gradul de prăjire; gradul de măcinare; durata de infuzie aplicată la prepararea cafelei la IBRIC/FRENCH PRESS; raportul cafea/apă la prepararea cafelei la CAFETIERA; modul de preparare al cafelei la ESPRESSOR; depozitarea cafelei etc.) asupra nivelului de AA din cafea