Resursă umană:
1 inginer industrie alimentara (CS I), 3 ingineri (1 CS II, 2CSIII) și 1 inginer (CS)
Echipamente Laborator Cromatografie:
Nr. | Echipament (selecţie) | |
1. | Cromatograf de gaze cuplat cu spectrometru de masă cu trapă ionică (GC/MSn) |
|
2. | Cromatograf de gaze cuplat cu spectrometru de masă cu triplu cuadrupol | |
3. | Sistem de 2 cromatografe de gaze de înaltă rezoluţie cuplate cu spectrometru de masă de înaltă rezoluţie pentru analiza şi confirmarea dioxinelor | |
4. | Generator de azot | |
5. | Sistem de uscare a probelor prin liofilizare cu accesorii | |
6. | Pompă de vid, 5 m3/oră – 1 buc. | |
7. | Evaporator Turbovap cu accesorii | |
8. | Sistem de extracție în faza solidă cu 16 poziții | |
9. | Rotovapor BUCHI | |
10. | Baie de apă cu agitator Julabo model SW 22 | |
11. | Agitator ORBITAL MULTI REX | |
12. | Balanţă tehnică model XE BB 1200 C | |
13. | Balanța analitică cu 5 zecimale, Gibertini | |
14. | pH-metru digital de laborator 827 | |
15. | Baie ultrasonică model Elmasonic S 40H | |
Servicii de cercetare, de testare
- Determinarea conţinutului în acrilamidă din pâine, biscuiți și alte produse similare, prin GC/MS/MS – Metodă autorizată ANSVSA nr. 58/31.10.2022 (inițial 2015) și acreditată RENAR -
Certificat de acreditare nr. LI 1210/19.11.2020 (inițial 2016)
Anexa certificat - Determinarea conţinutului în acrilamidă din produsele pe bază de cartofi, produse pe bază de cereale și cafea, prin GC-MS/MS-SPE - Metodă autorizată ANSVSA nr. 58/31.10.2022 -
Autorizare
Raport anual - Determinarea simultană a esterilor metilici ai acizilor grași din produsele alimentare (acizi grași saturati, acizi grași mononesaturați, acizi grași polinesaturați, omega 3, omega 6, omega 7, omega 9 și acizi grași trans) – Metodă autorizată ANSVSA nr. 58/31.10.2022 (inițial 2018)
Raport anual 2015,
Raport anual 2017,
Raport anual 2018 - Studii experimentale privind influența unor factori (materie primă, rețetă de fabricație, proces tehnologic etc.) asupra formării acrilamidei din pâine, biscuiți și alte produse similare și modalități de reducere a acestui contaminant
Raport anual 2015 - Studii experimentale privind influența unor factori tehnologici (soiul de cartofi, tipul de ulei folosit la prăjirea feliilor de cartofi, dimensiunea feliilor de cartofi, durata de prăjire, pre-tratamentele aplicate feliilor de cartofi, practicile culinare ale consumatorilor, condiții de prăjire etc. ) asupra nivelului de acrilamidă din cartofii prăjiți în condiții "at home"/"fast food"
Raport anual - Studii experimentale privind influența unor factori tehnologici ( specia/originea cafelei; brand-ul/sortimentul de cafea; gradul de prăjire; gradul de măcinare; durata de infuzie aplicată la prepararea cafelei la IBRIC/FRENCH PRESS; raportul cafea/apă la prepararea cafelei la CAFETIERA; modul de preparare al cafelei la ESPRESSOR; depozitarea cafelei etc.) asupra nivelului de AA din cafea