Servicii

Laborator Biologie Moleculară

2020-02-03

Resursă umană: 3 biologi și 1 inginer biotehnolog dintre care 1 CSII, 1 CSIII, 1CS și 1ACS;1 tehnician.

Echipamente Laborator Biologie Moleculară

Nr.

Echipament (selecţie)

Activități

1.

Moară ultracentrifugală Retsch ZM 200

Detectare soia și porumb
modificate genetic
Detectare specii de carne

2.

Spectrofotometru UV/VIS DU 730 Beckman Coulter

3.

Centrifugă Eppendorf 5415 R, cu răcire

4.

Centrifugă Eppendorf 5804 R, cu răcire

5.

Vortex Biosan, Vortex IKA MS 3 Digital

6.

Agitator BIOSAN MULTI SPEED VORTEX MSV-3500

7.

Moară Retsch GM200

8.

Agitator cu încălzire TS-100 Biosan

9.

Bloc de încălzire - răcire CH-100 Biosan

10.

Termostat PLUS 5352 Eppendorf

11.

Moară MM301

12.

pH-metru InoLabpH/cond 740

13.

Cuptor cu microunde RHONSON R-2810

14.

Frigider Platinium

15.

Termostat Eppendorf 5352, cu ventilaţie forţată

16.

Balanţă electronică de precizie Sartorius TE214S-OCE

17.

Balanţă analitică CP423-0CE (± 0,001 g) (Sartorius)

18.

Hotă cu flux laminar vertical, FASTER LS 90 (2)

19.

Agitator Biosan OS-20

20.

UV TRANSAIILUMINATOR M20

21.

Tanc electroforeză V20SCMODSYS

22.

Tanc electroforeză V20HCDC

23.

Tanc electroforeză TVS1400

24.

Manta de încălzire, 2-5 L (2)

25.

Tanc electroforeză HUB HU13L

26.

Tanc electroforeză HU6

27.

Tanc electroforeză HU10W

Detectare soia și porumb
modificate genetic
Detectare specii de carne

28.

RT-PCR Corbett Rotor Gene 6000

29.

Plită cu agitare YELOWLINE (2.)

30.

Centrifugă Mini Spin Plus Eppendorf

31.

Mastercycler EP Gradient S Eppendorf

32.

Distilator DES-3

33.

Concentrator Eppendorf 5301

34.

Microcentrifugă fluture Roth

35.

Autoclav SX-500E,TOMY SEIKO

36.

Millipore Synergy UV

37.

Ultracongelator CLIMAS

38.

Tanc electroforeză TV400YK-2DSYS

39.

TESTO 950 Eppendorf

40.

RT-PCR BioRad IQ5

41.

SPY RF TH

42.

Pompă vacuum KNF N186KN18

43.

Sistem de răcire JULABO

44.

Negatoscop FAZZINI

Servicii de cercetare, de testare

  • Aplicarea şi dezvoltarea metodelor specifice geneticii moleculare pentru detecția, identificarea și cuantificarea organismelor modificate genetic;
  • Aplicarea şi dezvoltarea metodelor specifice geneticii moleculare pentru detectia, identificarea și cuantificarea microorganismelor în general si a microorganismelor caracteristice produselor alimentare in special;
  • Aplicarea şi dezvoltarea metodelor specifice geneticii moleculare pentru investigarea cauzelor afecţiunilor umane care au şi o componentă genetică;
  • Studii de ecologie microbiana;
  • Înţelegerea efectului factorilor genetici în sănătatea publică şi prevenţia bolilor genetice;
  • Estimarea rolului diversităţii genetice la nivel populaţional şi identificarea purtătorilor de gene de susceptibilitate pentru diferite eredopatologii (screening genetic populaţional);  Acţiunea unor biopreparate de sinteză sau semisinteză şi a unor extracte vegetale;
  • Identificarea bacteriilor, drojdiilor și mucegaiurilor din produse agricole și alimentare;
  • Studiu de caz privind potenţiali bioindicatori care pot fi utilizați pentru siguranţa produselor agricole și alimentare;
  • Determinarea autenticității speciei Triticum aestivum;
  • Determinarea speciei de carne din produsele alimentare;
  • Identificarea alergenilor alimentari.