Resursă umană: 3 biologi și 1 inginer biotehnolog dintre care 1 CSII, 1 CSIII, 1CS și 1ACS;1 tehnician.
Echipamente Laborator Biologie Moleculară
Nr. | Echipament (selecţie) | Activități |
1. | Moară ultracentrifugală Retsch ZM 200 | Detectare soia și porumb |
2. | Spectrofotometru UV/VIS DU 730 Beckman Coulter | |
3. | Centrifugă Eppendorf 5415 R, cu răcire | |
4. | Centrifugă Eppendorf 5804 R, cu răcire | |
5. | Vortex Biosan, Vortex IKA MS 3 Digital | |
6. | Agitator BIOSAN MULTI SPEED VORTEX MSV-3500 | |
7. | Moară Retsch GM200 | |
8. | Agitator cu încălzire TS-100 Biosan | |
9. | Bloc de încălzire - răcire CH-100 Biosan | |
10. | Termostat PLUS 5352 Eppendorf | |
11. | Moară MM301 | |
12. | pH-metru InoLabpH/cond 740 | |
13. | Cuptor cu microunde RHONSON R-2810 | |
14. | Frigider Platinium | |
15. | Termostat Eppendorf 5352, cu ventilaţie forţată | |
16. | Balanţă electronică de precizie Sartorius TE214S-OCE | |
17. | Balanţă analitică CP423-0CE (± 0,001 g) (Sartorius) | |
18. | Hotă cu flux laminar vertical, FASTER LS 90 (2) | |
19. | Agitator Biosan OS-20 | |
20. | UV TRANSAIILUMINATOR M20 | |
21. | Tanc electroforeză V20SCMODSYS | |
22. | Tanc electroforeză V20HCDC | |
23. | Tanc electroforeză TVS1400 | |
24. | Manta de încălzire, 2-5 L (2) | |
25. | Tanc electroforeză HUB HU13L | |
26. | Tanc electroforeză HU6 | |
27. | Tanc electroforeză HU10W | Detectare soia și porumb |
28. | RT-PCR Corbett Rotor Gene 6000 | |
29. | Plită cu agitare YELOWLINE (2.) | |
30. | Centrifugă Mini Spin Plus Eppendorf | |
31. | Mastercycler EP Gradient S Eppendorf | |
32. | Distilator DES-3 | |
33. | Concentrator Eppendorf 5301 | |
34. | Microcentrifugă fluture Roth | |
35. | Autoclav SX-500E,TOMY SEIKO | |
36. | Millipore Synergy UV | |
37. | Ultracongelator CLIMAS | |
38. | Tanc electroforeză TV400YK-2DSYS | |
39. | TESTO 950 Eppendorf | |
40. | RT-PCR BioRad IQ5 | |
41. | SPY RF TH | |
42. | Pompă vacuum KNF N186KN18 | |
43. | Sistem de răcire JULABO | |
44. | Negatoscop FAZZINI |
Servicii de cercetare, de testare
- Aplicarea şi dezvoltarea metodelor specifice geneticii moleculare pentru detecția, identificarea și cuantificarea organismelor modificate genetic;
- Aplicarea şi dezvoltarea metodelor specifice geneticii moleculare pentru detectia, identificarea și cuantificarea microorganismelor în general si a microorganismelor caracteristice produselor alimentare in special;
- Aplicarea şi dezvoltarea metodelor specifice geneticii moleculare pentru investigarea cauzelor afecţiunilor umane care au şi o componentă genetică;
- Studii de ecologie microbiana;
- Înţelegerea efectului factorilor genetici în sănătatea publică şi prevenţia bolilor genetice;
- Estimarea rolului diversităţii genetice la nivel populaţional şi identificarea purtătorilor de gene de susceptibilitate pentru diferite eredopatologii (screening genetic populaţional); Acţiunea unor biopreparate de sinteză sau semisinteză şi a unor extracte vegetale;
- Identificarea bacteriilor, drojdiilor și mucegaiurilor din produse agricole și alimentare;
- Studiu de caz privind potenţiali bioindicatori care pot fi utilizați pentru siguranţa produselor agricole și alimentare;
- Determinarea autenticității speciei Triticum aestivum;
- Determinarea speciei de carne din produsele alimentare;
- Identificarea alergenilor alimentari.