Resursă umană: 1 inginer chimist și 1 inginer dintre care 1 CSIII; 1 tehnician.
Echipamente laborator Ambalarea Produselor Alimentare
Nr. | Echipament (selecţie) | Activități |
1. | Nişă economică Kotterman | Determinarea migrării |
2. | Spectrofotometru AAnalyst 400 | |
3. | Cuptor laborator tip L1206 SR | |
4. | Termostat de laborator tip TC 200 | |
5. | Pompă de vid TOP 3 | |
6. | Generator de hidruri pentru spectrometru | |
7. | Mineralizator DIGESDAHL | |
8. | Lampă HCL pentru Cd, Fe; Driver pentru lămpi EDL; Lămpi EDL | |
9. | Sistem de mineralizare cu microunde | |
10. | Spectrofotometru AAnalyst 600 | |
11. | Baie de apă GFL 1031 | |
12. | Sistem de răcire pentru AAnalyst 600 | |
13. | Autoclav de laborator AH21N | |
14. | Amestecător de gaze KM100 | |
15. | Maşină de ambalat în MAP/VID MULTIVAC C200 | |
16. | Agitator magnetic cu încălzire | |
17. | Plită electrică pentru încălzire | |
18. | Aparat pentru determinarea permeabilităţii foliilor şi filmelor din material plastic la gaze | |
19. | Aparat pentru determinarea permeabilităţii foliilor şi filmelor din material plastic la vapori de apă | |
20. | Sistem cromatografie cu schimb de ioni în fază lichidă pentru analiză aminoacizi | |
21. | Spectrometru de masă cu plasmă cuplată inductiv | |
22. | Aparat universal pentru testarea materialelor, pentru încercări de tracțiune și compresie, capacitate minimă 5 kN, cu două coloane | |
23. | Mineralizator cu microunde ETHOS Easy (cu 15 locașe pentru vasele de dezagregare) | |
24. | Spectrofotometru de absorbție atomică ContrAA 700 cu sursă continuă |
Servicii de cercetare, de testare
- Cerințe și posibilități de testare a conformității ambalajelor și materialelor care intră în contact cu alimentele
- Testarea conformității ambalajelor cu Legea 249/2015
- Evaluarea proprietăților de barieră ale filmelor flexibile destinate ambalării produselor alimentare;
- Evaluarea unor migranți specifici din ambalajele alimentare (formaldehidă, bisfenol A) prin metode spectrofotometrice;
- Evaluarea senzorială a ambalajelor alimentare;
- Testarea proprietăților fizico-mecanice ale materialelor de ambalare;
- Studii de caz privind gradul de contaminare cu metale grele al produselor alimentare;
- Tehnici de determinare a conţinutului de minerale din produsele alimentare;
- Detecția și cuantificarea profilului de aminoacizi din produsele alimentare;
- Ambalarea antimicrobiană a produselor alimentare;
- Stabilirea termenului de valabilitate pentru produsele alimentare ambalate