Media

Ziua Mondială a Alimentației, 16 octombrie 2021

2021-10-15

Viitorul alimentației este în mâinile noastre. Un sistem agroalimentar este un termen complex care poate părea departe de realitatea în care trăiești, dar știi că viața noastră depinde de el? De fiecare dată când mănânci, participi la un sistem. Mâncarea pe care o alegem și modul în care producem, o pregătim și o păstrăm, ne fac parte integrantă și activă a modului în care funcționează un sistem agroalimentar.

Un sistem agroalimentar durabil este unul în care o varietate de alimente suficiente, hrănitoare și sigure este disponibilă la un preț accesibil pentru toată lumea, iar nimănui nu ii este foame sau nu suferă de nicio formă de malnutriție. Rafturile sunt pline, dar se risipesc mai puține alimente, iar lanțul de aprovizionare cu alimente este mai rezistent la șocuri, cum ar fi vremea extremă, creșterea prețurilor sau pandemii, toate acestea limitând degradarea mediului sau schimbările climatice. De fapt, sistemele agroalimentare durabile oferă securitate alimentară și nutriție pentru toți, fără a compromite bazele economice, sociale și de mediu pentru generațiile viitoare. Acestea conduc la o producție mai bună, o nutriție mai bună, un mediu mai bun și o viață mai bună.

Ziua Mondială a alimentației #WorldFoodDay2021

Acțiunea colectivă a unui număr de 150 de țări face din Ziua Mondială a Alimentației una dintre cele mai sărbătorite zile din calendarul ONU. Sute de evenimente și activități de sensibilizare reunesc guvernele, întreprinderile, ONG-urile, mass-media și publicul larg. Acestea promovează conștientizarea și acțiunea la nivel mondial pentru cei care suferă de foame și pentru nevoia de a asigura diete sănătoase pentru toți.

 

Vizitează pagina oficială FAO aici.