Media

Ziua internațională a cerealelor integrale, 16 noiembrie 2021

2021-10-28

16 noiembrie marchează Ziua Internațională a cerealelor integrale! Inițiativa pentru cereale integrale, alături de o mulțime de lideri globali, se vor întâlni pentru a discuta despre modul în care consumul zilnic de cereale integrale este o parte vitală nu numai a dietelor sănătoase, ci și sustenabile.

Înregistrarea la acest webinar live cu experți și lideri de opinie cheie din domeniu este gratuită.

Schimbările climatice și creșterea populației globale sunt în fruntea majorității discuțiilor despre politica alimentară, mulți consumatori optând pentru mai multe alimente pe bază de plante , în efortul de a face alegeri sănătoase pentru ei și pentru planetă. Când vine vorba de alimentația pe bază de plante, totuși, cerealele integrale – care au fost un pilon al dietelor tradiționale de pe tot globul de milenii – sunt uneori uitate sau trecute cu vederea.

Studiile arată că alimentele din cereale integrale economisesc apă, oferă mai multă hrană și mai puține deșeuri și susțin o mai bună utilizare a terenului și un sol sănătos. Cerealele și alte vegetale necesită mult mai puțină apă decât aproape orice alt aliment pe care îl consumăm – ceea ce este o mare problemă când vine vorba de reziliența și durabilitatea la schimbările climatice.

Mai mult decât atât, există dovezi puternice și consistente că cerealele integrale sunt esențiale pentru sănătate. Aportul mai mare de cereale integrale a fost asociat cu mai multe efecte benefice asupra sănătății, inclusiv riscul mai mic de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și cancer colorectal. În ciuda acestor dovezi, consumul de cereale integrale rămâne alarmant de scăzut. Potrivit studiului Global Burden of Disease, aportul scăzut de cereale integrale este principalul factor de risc alimentar pentru BNT în aproape toate regiunile OMS, depășind consumul scăzut de fructe și legume.

Detalii aici și înscriere eveniment aici.