Media

Un nou tip de etichetare – Planet Score

2021-08-11

Planet Score – un nou sistem de etichetare care ia în considerare pesticidele, biodiversitatea și bunăstarea animalelor.

În ultima perioadă, a sporit atenția consumatorilor pentru impactul pe care îl au produsele alimentare pe care le cumpără asupra mediului. În acest sens, pentru a oferi mai multe informații și instrumente, pentru a putea face alegeri în cunoștință de cauză, Inițiativa ECO2 a dezvoltat deja în Franța, în luna ianuarie, sistemul Eco-Score, un sistem de etichetare front-of-pack care va permite clasificarea produselor în funcție de impactul lor asupra mediului.

De asemenea, tot din Franța, a sosit recent o nouă propunere de etichetare referitoare la impactul asupra mediului al produselor alimentare, care ia în considerare utilizarea pesticidelor, bunăstarea animalelor și impactul asupra climei și biodiversității.

Planet – Score se bazează pe evaluarea ciclului de viață (Life Cycle Assessment - LCA), un instrument utilizat pentru a analiza impactul asupra mediului al unui produs, activitate sau proces , de-alungul tuturor etapelor ciclului de viață, începând de la achiziționarea de materii prime, fabricație, distribuție și utilizare.    În plus, au fost integrate o serie de indicatori suplimentari referitori la elemente care, potrivit creatorilor acestui nou sistem, nu sunt suficient luate în considerare în metoda LCA (pesticide, climă, biodiversitate și bunăstarea animalelor).

Articol preluat de aici.