Media

Un nou grup de experți la nivel înalt pentru a evalua necesitatea unei platforme internaționale pentru știința sistemelor alimentare

2021-03-15

Comisia Europeană a lansat un nou grup de experți la nivel înalt, al cărui mandat este de a evalua nevoile, opțiunile, impactul și posibila abordare pentru o platformă internațională dedicată științei sistemelor alimentare. Acest grup de experți va aborda lacunele din furnizarea rezultatelor științifice cu scopul de a îmbunătăți guvernanța sistemului alimentar global.

Grupul de lucru este format din 19 experți internaționali din diferite discipline și continente, experți care vor lucra în strânsă legătură cu Direcția Generală de Cercetare și Inovare a CE și cu alte departamente cheie ale Comisiei Europene.

Se preconizează că acest grup va funcționa pe o durată de 18 luni. Primele rezultate sunt așteptate până în iunie 2021 consituindu-se ca un aport al UE pentru pre-summit-ul ONU dedicat sistemelor alimentare și planificat pentru iulie 2021. După acest summit, activitățile grupului vor consta în elaborarea unui set de opțiuni și recomandări de politici pentru consolidarea relațiilor știință-politică pentru o mai bună guvernanță a sistemelor alimentare.

 

Articolul complet aici.