Media

Tu știi ce înseamnă siguranța alimentară? Te invitam să participi la un scurt chestionar!

2021-06-16

FoodSafety4EU este o acțiune europeană de colaborare comună, cu scopul de a sprijini Comisia Europeană în conturarea sistemului de siguranță alimentară al viitorului. Pe parcursul a 3 ani, proiectul FoodSAfety4EU vine în sprijinul Comisiei Europene propunând soluții care au scopul de a alinia cercetarea, politicile și inovarea la nevoile și perspectivele societății și la îmbunătățirea siguranței alimentare în Europa.
Peste 40 de instituții europene sunt implicate în proiectul Food Safety4EU și își doresc să actualizeze cunoștintele/informațiile existente în acest moment despre siguranța alimentară. Pentru acest lucru, au fost lansate 3 chestionare, după cum urmează:

  • Operatori din industria alimentară: companii, întreprinderi mici și mijlocii care lucrează de-a lungul lanțului alimentar în prelucrarea, controlul și livrarea produselor, cu scopul de a colecta nevoile acestora și a afla perspectiva asupra riscului pentru siguranța alimentară. Această categorie include toate companiile care furnizează servicii pentru industria alimentară, de la analize de laborator până la ambalare și servicii de vânzare cu amănuntul.
  • Consumatori și publicul general: pentru a cunoaște percepția, nevoile și comportamentul cu privire la riscul de siguranță, considerând că siguranța alimentară este o problemă relevantă de care trebuie să aveți grijă în timpul vieții de zi cu zi, pentru o dietă sigură și sănătoasă.
  • Autoritățile care activează în domeniul siguranței alimentare – pentru a aduna informații despre comunicarea riscurilor privind siguranța alimentară și pentru a pune în aplicare politicile și reglementările privind acest segment.


Vă rugăm să ne sprijiniți în acest demers - sondajele sunt deschise până la sfîrșitul lunii iunie 2021!