Media

Substanțele volatile și ne-volatile din vinurile autohtone – proceduri pentru determinarea caracteristicilor compoziționale, de amprentare și dozare

2020-04-27

În perioda 2019-2022, IBA București derulează proiectul „Cercetări experimentale privind analiza unor vinuri tradiționale autohtone prin metode spectrale și cromatografice în vederea stabilirii caracterului de unicitate al acestora”.

Scopul proiectului constă în aplicarea unor metode spectrale și cromatografice pentru stabilirea caracterului de unicitate al unor soiuri de vinuri autohtone românești. Se urmărește stabilirea caracteristicilor care conferă caracterul de unicitate, specificitate și calitate al acestora, precum și realizarea unei amprente a soiurilor de vin tradiționale. Unicitatea din punctul de vedere al calității in cazul soiurilor specific românești este în acord cu politicile Uniunii Europene „food from born place”, viziune care se aliniază conceptelor de alimentație personalizată.

Proceduri pentru determinarea caracteristicilor compoziționale, de amprentare și dozare a substanțelor volatile și ne-volatile din vinurile autohtone