Media

Studiu care arată prezența de metale toxice în băuturi

2023-07-25

Un studiu recent realizat de Universitatea Tulane a stârnit îngrijorări alarmante cu privire la prezența metalelor toxice în băuturile consumate în mod obișnuit, cum ar fi sucurile, sucurile de fructe, laptele pe bază de plante și ceaiurile.

Ancheta a scos la iveală urme de metale dăunătoare, cum ar fi arsenicul și cadmiul, în toate cele 60 de băuturi cumpărate din magazin și examinate, cinci băuturi conținând „niveluri periculoase” ale acestor toxine.

Potrivit dr. Tewodros Godebo, autorul principal al studiului, există o lipsă surprinzătoare de studii care să examineze elementele toxice din băuturile răcoritoare din Statele Unite. Acest studiu subliniază nevoia urgentă de mai multe cercetări în acest domeniu. El a sfătuit în mod semnificativ împotriva consumului excesiv de sucuri de fructe sau lapte pe bază de plante de către sugari și copii mici, având în vedere efectele nocive bine documentate ale arsenicului, plumbului și cadmiului asupra organelor interne și a dezvoltării cognitive, în special în timpul dezvoltării timpurii a creierului.

Studiul, care a fost publicat în Journal of Food Composition and Analysis, a investigat 60 de produse, inclusiv 21 de sucuri și alte băuturi, 19 sucuri de fructe amestecate, 10 lapte pe bază de plante, 6 sucuri naturale de fructe și 4 produse de ceai.

Articol complet aici.