Media

Siguranța alimentelor pe bază de culturi celulare

2022-11-15

FAO, în colaborare cu OMS, a reunit recent 24 de experți în cell-based foods- din sectorul public și privat, din mediul academic, de cercetare și organizații neguvernamentale. din 15 țări - pentru a discuta potențialele probleme legate de siguranța alimentară legate de aceste alimente.

După o întâlnire de trei zile jumătate, experții au concluzionat că aceste alimente pot prezenta aceleași riscuri ca alimentele produse în mod convențional: apariția contaminării microbiologice, a reziduurilor chimice sau a subproduselor în timpul producției sau procesării.

Cu toate acestea, în ceea ce privește contaminarea microbiană, experții au fost de acord că, dacă produsul a atins așteptările pentru recoltare, asta înseamnă că nu a fost contaminat în timpul procesului de producție (altfel ar fi inhibat creșterea celulelor), dar tot s-ar putea întâmpla să fie contaminat după recoltare (ca în cazul oricăror alte produse alimentare).

Panelul de experți a evidențiat că bunele practici de igienă, identificarea pericolelor și punctele critice de control (HACCP) și alte instrumente de atenuare a riscurilor pot fi aplicate acestor metode de producție așa cum sunt în producția alimentară convențională.

Articol preluat de aici.