Media

Siguranța alimentelor - o responsabilitate comună, Conferință online 30 iunie-1 iulie

2020-06-19

RoAliment și IBA București vă invită la un nou eveniment online în perioada 30 iunie – 1 iulie, eveniment dedicat siguranței alimentare.

Lumea se confruntă cu o amenințare fără precedent datorită pandemiei COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV2. Pentru unii oameni, munca de la domiciliu, munca la distanță, și on-line sau discuțiile și întâlnirile prin internet, reprezintă acum practici normale. În industria alimentară, posibilitatea de a se lucra de acasă este limitată, motiv pentru care menţinerea în condiții de siguranță a tuturor lucrătorilor angrenați pe lanțul de aprovizionare – prelucrare – desfacere a produselor alimentare este esențială pentru a face faţă pandemiei.

Pentru a menține încrederea consumatorilor în siguranța alimentelor în această perioadă în care atenția acestora este foarte mult îndreptată către aspectele de siguranță alimentară, atât media cât și industria alimentară au un interes comun în a comunica corect și concret.

Industria alimentară trebuie să dispună de sisteme de management al siguranței alimentare (FSMS) bazate pe principiile de analiză a pericolului și punctele de control critic (HACCP) pentru a gestiona riscurile de siguranță alimentelor și a preveni contaminarea acestora.

Despre aceste aspecte si in completare cu bune practici de igienă, curățare și sanitaţie, zonarea spaţiilor de prelucrare, controlul furnizorilor, depozitarea, distribuția și transportul, igiena personalului şi evaluarea capacităţii de lucru și activitățile necesare pentru a menține un mediu igienic pentru de procesarea alimentelor se va vorbi în cadrul conferinței online “Siguranța alimentelor – o responsabilitate comună” | online pe platforma ZOOM în zilele de 30 iunie și 1 iulie 2020.

Evenimentul este susținut de: ANSVSA, IBA BUCUREȘTI, APRIL, ARC, ROMALIMENTA, APAR, ASMP, ROMPAN, ANNS, PRISA și se adresează tuturor specialiștilor care activează în companiile din industria alimentară.

Tematica propusă: analiza pericolului, HACCP, puncte de control, radioactivitate, micotoxine, iradiere, monitorizare, control oficial, sistemul rapid de alertă, metode de detectare SARS-COV-2 pe suprafețe, depozitare, transport și igiena personalului.

Primele titluri înscrise în program:

  • ANALIZA DE RISCURI PENTRU PROTECȚIA ÎN CAZUL COVID19 – STUDIU PRACTIC DE CAZ FIVE CONTINENTS GROUP BOTOȘANI | Dr. Ing. GEORGE GRECU, SPECIALIST INDUSTRIA LAPTELUI
  • CONTROLUL MICROBIOLOGIC AL ALIMENTELOR: RAPID, SIGUR | CARMEN POPESCU, BIOLOG, MARKETING MANAGER INDUSTRY MEDICLIM SRL
  • GHID PRIVIND ADAPTAREA UNITĂȚILOR DE ALIMENTAȚIE PUBLICĂ LA SITUAȚIA GENERATĂ DE COVID19 | Dr. DORIN ENACHE, DIRECTOR DSVSA BRASOV, SEF LUCRARI UNIVERSITATI UNIVERSITATI TRANSILVANIA
  • HRANA ȘI RADIAȚIILE – SANITIZAREA ALIMENTELOR PRIN IRADIERE | Dr. Ing. Clinica Nucleara CORNELUI PONTA
  • NOUTĂȚI LEGISLATIVE  - REZIDUURILE DE PESTICIDE | LILIANA AMARITEI , CONSILIER ANSVSA

ACCES GRATUIT ÎN BAZA ÎNSCRIERII PRIN COMPLETAREA FORMULARULUI AICI