FAO, împreună cu OMS, tocmai a lansat primul său raport global privind aspectele legate de siguranța alimentară a alimentelor pe bază de celule.
Acest raport prezintă concluziile unei consultări de experți condusă de FAO, care a avut loc la Singapore în noiembrie 2022, unde a fost efectuată o identificare extinsă a pericolelor pentru siguranța alimentelor.
Experții au examinat toate pericolele posibile în cele patru etape ale producției de alimente pe bază de celule:
- Aprovizionarea cu celule
- Creșterea și producția celulară
- Recoltarea de celule
- Prelucrarea alimentelor.
Experții au convenit că, deși multe pericole sunt similare pentru alimentele pe bază de celule și cele obișnuite, ar trebuie să se acorde atenție materialelor specifice, intrărilor, ingredientelor și echipamentelor unice pentru producția de alimente pe bază de celule.
Raportul include, de asemenea, o trecere în revistă a termenilor cheie, a principiilor proceselor de producție alimentară pe bază de celule și o prezentare generală a cadrelor de reglementare globale pentru producția pe bază de celule.
Articol complet aici.