Media

PROMETHEUS International Startup Competition 2022

2022-05-23

Hei Prometheus ( https://hei-prometheus.eu/) a lansat  „Prometheus International Startup Competition 2022” în domeniile Transformării Digitale și Dezvoltarii Durabile. Concursul își propune să îmbrățișeze ideile de afaceri în stadiu incipient care conduc fie la startup-uri inovatoare, fie la abordări ale antreprenoriatului social, inclusiv noi aplicații și idei tehnologice, printr-o fază de mentorat oferită de experți de top la nivel mondial.

Sunt eligibili pentru a participa la concurs studenții unui program universitar de studii individual sau în echipe (Track A); Echipe de cercetare operațională (Track B) sau Persoane/Cetățeni, individual sau în echipe, care nu se încadrează în Tracks A sau B (Track C). Propunerile sunt depuse în una dintre următoarele domenii tematice:

  • Transformare digitală
  • Economia circulară
  • Fabricare inteligentă
  • Protecția mediului
  • Bio-Economie
  • Schimbările climatice
  • Dezvoltare durabilă

Echipele/ideile care vor câștiga în categoria și/sau zona tematică respectivă vor primi următoarele beneficii și premii:                   

1. Publicitate - Toate echipele care vor fi distinse 1) vor fi menționate prin intermediul site-ului competiției și publicațiilor aferente, 2) vor avea acces la mentori pentru a-și optimiza ideea și a căuta finanțare suplimentară, 3) vor avea acces la infrastructuri de sprijin și instrumente digitale.                  

2. Mentoring - PROMETHEUS va mobiliza o rețea de 50 de experți internaționali de înaltă calitate, care au experiență de afaceri. Mentorii PROMETHEUS vor ajuta la conturarea unei idei, prin furnizarea de lucrări educaționale și de consultanță.                  

3. Premii - PROMETHEUS va distribui 25.000 de euro celor mai bune idei de afaceri, așa cum vor apărea după etapa finală a competiției. Această finanțare variază de la 1.000 la 10.000 per idee/echipă și va fi acordată sub forma acoperirii costurilor pentru pregătirea ulterioară, diseminarea sau implementarea ideii de afaceri, fără nicio altă obligație din partea echipelor.                  

4. Exploatarea oportunităților directe cu organizațiile din rețeaua PROMETHEUS aflate în n sectorul public sau privat, participând la activitățile PROMETHEUS. Organizațiile își pot declara nevoile care pot fi satisfăcute de startup-uri și apoi genera noi idei de afaceri.                  

5. Roadshow a startup-urilor în faza ulterioară către echipa noastră de Venture Capital și Angel Investors pentru a atrage interesul pentru susținerea unei idei, finanțarea acesteia sau furnizarea unui serviciu sau resursă importantă.                  

6. Utilizarea programelor comunitare EIT (Școli de vară / master / doctorat) și a instrumentelor precum AGORA, o nouă rețea socială și platformă de inovare deschisă și platforma de învățare Skills.move a producției EIT, bancuri de testare digitalizate și competențe pentru viitor ( Activități inter-KIC).                  

7. Bursele (pentru admiterea într-un program de master) oferite de instituțiile de învățământ superior din consorțiu sau de susținătorii PROMETHEUS, vor fi anunțate în cadrul competiției.

Competiția se desfășoară în principal prin intermediul Platformei de accelerare a antreprenoriatului PROMETHEUS:

https://hei-prometheus.eu/entrepreneurship-acceleration-platform/

Cronologie și date importante

  • Termenul limită pentru depunerea ideilor (prima etapă): 31 iulie 2022
  • Notificarea ideilor/echipelor care vor trece la a doua etapă: 22 august 2022
  • Termenul limită pentru depunerea planurilor de afaceri complete (a doua etapă): 1 noiembrie 2022
  • Notificarea ideilor/echipelor care vor trece la etapa finală: 15 noiembrie 2022
  • Prezentări ale echipelor finaliste, evaluare și premii: decembrie 2022

 

Urmăriți PROMETHEUS International Startup Competition aici: