Media

Proiectul FHERITALE - chestionar privind materialele artificiale și efectele lor asupra alimentelor, sănătății și mediului

2024-09-16

ENEA și IBA București participă la proiectul finanțat de Uniunea Europeană FHERITALE – Infrastructuri de cercetare în domeniul alimentației, sănătății și mediului pentru a aborda prioritățile emergente, coordonat de Centrul de rezonanță magnetică CERM/CIRMMP, Centrul de cercetare, transfer și învățământ superior de la Universitatea din Florența.

Proiectul FHERITALE se angajează să abordeze provocările strategice semnificative în domeniul materialelor artificiale, inclusiv materialele plastice, micro-plasticele, nano-plasticele și biomaterialele, precum și efectele acestora asupra alimentelor, sănătății și mediului.

Astfel, a fost demarată o colecție de informații prin intermediul unui chestionar online pentru cartografierea instalațiilor, baze de date sau orice alt serviciu pentru a studia impactul materialelor artificiale asupra mediului, sănătății și sistemelor alimentare.

Aveți o instalație, tehnică, bază de date sau orice alt serviciu pentru a studia impactul materialelor artificiale asupra mediului, sănătății și sistemelor alimentare? Doriți să faceți acest serviciu cunoscut altor cercetători din Europa?

Dacă da, vă rugăm să completați SONDAJUL înainte de 28 septembrie.

Proiectul FHERITALE își propune să cartografieze serviciile din Europa care sunt disponibile pentru Comunitatea Europeană de Cercetare pe tema emergentă a cercetării asupra impactului materialelor artificiale asupra sănătății, sistemelor alimentare și mediului. O gamă largă de infrastructuri europene de cercetare și proiecte de cercetare relevante au fost rugate să completeze acest chestionar pentru a acoperi un spectru larg de servicii. Scopul este crearea unui ghișeu unic cu un catalog de servicii existente în domeniul cercetării materialelor artificiale.