Media

Primul kit de materiale de referință multi-alergeni

2023-06-15

Un consorțiu din Marea Britanie a finalizat recent un proiect finanțat de Food Standards Agency (FSA) pentru a dezvolta un kit de materiale de referință multi-alergeni care conține cinci alergeni comuni. Studii recente sugerează că alergiile alimentare afectează între 1,1 și 10,8% din populația globală, iar prevalența acestor alergii pare să fie în creștere. Analiza alimentelor și a ingredientelor alimentare pentru prezența alergenilor este crucială pentru a garanta alimente sigure pentru persoanele cu alergii, pentru a proteja lanțul de aprovizionare și pentru a asista companiile și evaluatorii de risc. 

Cu toate acestea, analiza a fost împiedicată de absența materialelor de referință de încredere care să verifice și să standardizeze performanța testelor de laborator. Acest proiect a abordat parțial această problemă. Proiectul a dezvoltat și caracterizat cu succes primul kit de materiale de referință multi-alergeni, care include cinci alergeni obișnuiți (lapte, ou, migdale, alune, nucă). 

Acest kit va aduce beneficii oamenilor de știință și industriei prin sprijinirea dezvoltării unor metode pentru a determina cu exactitate conținutul de alergeni și pentru a ajuta laboratoarele să monitorizeze zilnic performanța acestor metode.

Articol preluat de aici.