Media

Perspectivele OECD-FAO – tendințele producției, consumului, comerțului și prețurilor pentru următorul deceniu

2021-07-14

Cu mai puțin de 10 ani până la termenul limită - 2030 pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durbilă (ODD) ale ONU, guvernele trebuie să își intensifice eforturile pentru a îndeplini obiectivele globale de securitate alimentară și de mediu, potrivit unui nou raport publicat de FAO și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Deși se așteaptă să se realizeze progrese în direcția ODD în următorul deceniu- presupunând o recuperare rapidă după pandemia globală COVID19, condiții meteorologice și politice stabile, anul trecut a îndepărtat lumea de acest obiectiv. Acest lucru necesită o atenție urgentă la factorii care influențează performanța în sistemele agroalimentare.

Perspectiva agricolă OECD-FAO 2021 oferă factorilor de decizie o evaluare a perspectivelor pentru 10 ani pentru 40 de produse agricole principale la nivel regional, național și global, analizând factorii de performanță pe piețele agroalimentare. Proiecțiile de bază ale acestui document descriu tendințele așteptate pe baza politicilor existente, evidențiind domeniile în care este necesar un efort suplimentar pentru îndeplinirea ODD.

 

Citește articol complet aici.