Prezenta metodologie de selecție, recrutare, înregistrare a grupului țintă este realizată în cadrul proiectului ” PAS - Progres prin Antreprenoriat și economie Socială” (Cod SMIS: 311078), implementat de ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE, INOVATIE, CULTURA SI ANTREPRENORIA- Lider în parteneroiat cu INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE – IBA BUCUREȘTI- Partener 1 si ASOCIATIA CENTRUL DE SUPORT SI FORMARE PENTRU DEZVOLTAREA UNEI SOCIETATI ECHITABILE- Partener 2.
Proiectul se încadrează în:
Program: Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027
Prioritate: P03. Protejarea dreptului la demnitate socială
Obiectiv specific: ESO4.1. Îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, precum și prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale (FSE+)
Acțiunea 3.2 Economie socială în mediul rural (FSE+)
Apelul: Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural
Obiectiul general dezvoltarea economiei sociale in mediul rural din regiunile Sud Muntenia si Sud Est, ca platforma rezilienta de integrare pe piata muncii a grupurilor dezavantajate, contribuind astfel la crearea unui mediu socio-economic incluziv si durabil.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
Ob. sp. 1. Cresterea gradului de informare despre economia sociala ca platforma de dezvoltare socio-profesionala, prin derularea unei campanii de informare tip caravana. Pentru realizarea Ob. sp. 1 s-a avut in vedere activitatile 1.1 si si 1.2. Rezultatele 1.1. si 1.2 concura la atingerea acestuia.
Ob. sp. 2. Dezvoltarea competentelor in domeniul antreprenorial si in aria incluziunii sociale pentru 132 de persoane. Pentru realizarea Ob. sp. 2 s-au avut in vedere activitatile 1.3, 1.4. Rezultatele 1.3 si 1.4 concura la atingerea acestuia. Dintre acestia cel putin 41 de persoane (31%) vor fi dintre persoanele vulnerabile in mediul rural (someri, persoane inactive). Ca indicatori de rezultat 20 dintre participanti vor fi de etnie roma, reprezentand 15,1% din tinta asumata a indicatorului de realizare EECO01.
Ob. sp. 3. Initierea si dezvoltarea a 34 de structuri de economie sociala prin servicii de consiliere antreprenoriala si sprijin pentru antreprenori in implementarea planului de afaceri finantat. Pentru realizarea Ob. sp. 3 s-au avut in vedere activitatile 1.5, 1.6, 1.7, 2.1., 2.2. Rezultatele 1.5, 1.6, 1.7, 2.1., 2.2. concura la atingerea acestuia. Cele 34 structuri vor crea 136 locuri de munca. Ca indicatori de rezultat, 41 de persoane vor avea un loc de munca, inclusiv vor desfasura o activitate independenta la incetarea calitatii de participanti de catre persoane vulnerabile din mediul rural sunt incluse in EEC04, reprezentand 31 % din valoarea indicatorului de realizare EEC01.
În cadrul prezentului material, vor fi utilizați următorii termeni:
GT – grup țintă – grupul constituit din : 132 de persoane care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale in mediul rural si persoane vulnerabile din mediul rural, au domiciliul in mediul rural din regiunile eligibile si nu beneficiaza de finantare prin alte proiecte PIDS, acelasi program. Din total grup tinta de 132 persoane, 41 vor fi din categoria Persoane vulnerabile din mediul rural (incluse persoanele dezavantajate/ defavorizate pe piata muncii, someri, persoane inactive, etc.) si 20 din categoria persoane de etnie roma.
Lider/Solicitant – entitatea care a semnat contractul de finanțare al proiectului, respectiv Asociatia Pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoria;
Partener – entitatea parte din proiect care implementează activitățile tehnice, respectiv Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București si - Partener 1 și Asociatia Centrul De Suport si Formare Pentru Dezvoltarea Unei Societati Echitabile– Partener 2;
Identificarea GT- totalitatea activităților de identificare a GT eligibil
Selecția GT – totalitatea activităților de verificare a GT din punct de vedere al eligibilității
Recrutarea GT – totalitatea activităților de atragere a GT în proiect;
Menținerea GT- totalitatea activităților de menținere a GT în activitățile proiectului
Accesează metodologia aici.