Media

Metodologie de identificare, recrutare si mentinere Grup Tinta ”Investeste social prin antreprenoriat - ISA”

2024-08-05

Prezenta metodologie de identificare, selectie, recrutare si mentinere a grupului tinta este realizata in cadrul proiectului ”Investeste social prin antreprenoriat - ISA” (Cod SMIS: 311771), implementat de INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE – IBA BUCURESTI - Lider in parteneriat cu FUNDATIA LAM - Partener 1.

Proiectul se incadreaza in:

Program: Programul Educatie si Ocupare 2021-2027

Prioritate: 4. Antreprenoriat si economie sociala

Obiectiv specific: ESO4.1. Imbunatatirea accesului la piata muncii si masuri de activare pentru toate persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in special pentru tineri, indeosebi prin implementarea Garantei pentru tineret, pentru somerii de lunga durata si grupurile defavorizate de pe piata muncii si pentru persoanele inactive, precum si prin promovarea desfasurarii de activitati independente si a economiei sociale (FSE+)

Actiunea 4.a.2 Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului

Apelul: Sprijin pentru infiintarea de intreprinderi sociale in mediul urban

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea economiei sociale in mediul urban din regiunea Centru, ca platforma rezilienta de integrare pe piata muncii contribuind astfel la crearea unui mediu socio-economic incluziv si durabil.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Ob. sp. 1.        Cresterea gradului de informare despre economia sociala ca platforma de dezvoltare socio-profesionala, prin derularea unei campanii de informare tip caravana. Pentru realizarea Ob. sp. 1 s-a avut in vedere activitatile 1.1 si si 1.2. Rezultatele 1.1. si 1.2 concura la atingerea acestuia.

Ob. sp. 2.        Dezvoltarea competentelor in domeniul antreprenorial si in aria incluziunii sociale pentru 132 de persoane. Pentru realizarea Ob. sp. 2 s-au avut in vedere activitatile 1.3, 1.4. Rezultatele 1.3 si 1.4 concura la atingerea acestuia. Ca indicatori de rezultat, 123 de persoane sunt incluse in 5SR01 (participanti care au finalizat formarea cu certificat/care au participat la instruiri), reprezentand 93,18% din tinta asumata a indicatorului de realizare EECO01.

Ob. sp. 3.        Initierea si dezvoltarea a 34 de structuri de economie sociala prin servicii de consiliere antreprenoriala si sprijin pentru antreprenori in implementarea planului de afaceri finantat. Pentru realizarea Ob. sp. 3 s-au avut in vedere activitatile 1.5, 1.6, 1.7,  2.1., 2.2. Rezultatele 1.5, 1.6, 1.7,  2.1., 2.2. concura la atingerea acestuia. Ca indicatori de rezultat, 131 de locuri de munca nou create ocupate la 6 luni de la finalizarea interventiei sunt incluse in 5SR05, reprezentand 96,32 % din valoarea indicatorului de realizare 5SO06.

In cadrul prezentului material, vor fi utilizati urmatorii termeni:

GT – grup tinta – grupul constituit din : 132 de persoane care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale in mediul urban (26 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, 18 someri, 27 de tineri cu varsta cuprinsa in intervalul 30-35 de ani, 7 someri de lunga durata, 30 persoane din grupuri dezavantajate pe piata muncii, 24 persoane inactive), cu domiciliul in regiunile eligibile si care nu beneficiaza de finantare prin alte proiecte PEO, acelasi program.

Lider/Solicitant – entitatea care a semnat contractul de finantare al proiectului, respectiv Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucuresti;

Partener – entitatea parte din proiect care implementeaza activitatile tehnice, respectiv Asociatia LAM - Partener 1;

Identificarea GT- totalitatea activitatilor de identificare a GT eligibil

Selectia GT – totalitatea activitatilor de verificare a GT din punct de vedere al eligibilitatii

Recrutarea GT – totalitatea activitatilor de atragere a GT in proiect;

Mentinerea GT- totalitatea activitatilor de mentinere a GT in activitatile proiectului

Accesează metodologia aici.