Media

MACSUR - Lecții despre cum se poate atinge ținta de zero carbon până în 2050

2022-12-08

Forumul științific MACSUR lansează o serie de policy briefs pentru a rezuma lecțiile învățate despre cum se poate realiza o agricultură neutră față de carbon până în 2050 în Europa.

Deja au fost lansate două policy briefs la finalul atelierului de lucru MACSUR SciPol, unul dintre ele oferind o imagine de ansamblu asupra politicilor de atenuare a schimbărilor climatice în agricultură din Europa, celălalt material facând referire la sinergiile dintre sol, productivitate și atenuarea schimbărilor climatice.

Urmează a fi lansate mai multe materiale pe această temă.

MACSUR SciPol este un exercițiu pilot inițiat de FACCE JPI (Inițiativa Comună pentru Agricultură, Securitate alimentară și schimbări climatice) pentru a reuni oamenii de știința, autoritățile și toate persoanele interesate pentru proiectarea strategică a răspunsurilor la provocările de adaptare la schimbările climatice. Prin sintetizarea cunoștințelor generate de modele, hub-ul MACSUR  va urmări să ofere sprijin politic bazat pe dovezi științifice pentru atingerea obiectivului zero carbon până la finalul anului 2050.

 

Articol preluat de aici.