Media

Lansare editorială: Food Safety: Grain Based Foods

2025-07-04

Anul acesta s-a publicat lucrarea de referință în domeniul siguranței alimentare: Food Safety: Grain Based Foods, editată de Andréia Bianchini și Jayne Stratton, publicată de Elsevier/Cereals & Grains Association în ianuarie 2025 (ISBN 978‑0‑12‑819340‑2, 447 pagini)

Această lucrare oferă o analiză cuprinzătoare a riscurilor ce pot afecta alimentele pe bază de cereale – incluzând pericole microbiologice, chimice, fizice și radiologice – și prezintă strategii moderne pentru reducerea acestora. Este destinată specialiștilor și practicienilor din:

  • tehnologia alimentelor
  • controlul calității și siguranței
  • industrie și reglementare
  • mediul academic și cel universitar.

Studenții și cadrele didactice din domeniul siguranței alimentare și tehnologiei cerealelor vor găsi conținut valoros referitor la analiză de pericol, ghiduri pentru sisteme de control și evaluare a riscurilor în piața globală.

Structură și tematică

Cartea este organizată în cinci părți, după cum urmează:

  1. Hazarde biologice – microbiologie în cereale și ingrediente
  2. Hazarde chimice – reziduuri de pesticide, metale grele, gluten și micotoxine
  3. Hazarde fizice – obiecte străine și metode de detectare
  4. Management sistematic – de la lanțul global până la designul produselor
  5. Reglementare – norme, bune practici și standardizări internaționale.

De ce este relevantă acum?

  • Răspunde noilor provocări generate de securitatea alimentelor în context global .
  • Oferă perspective practice și teoretice utile pentru construirea unor sisteme robuste de siguranță alimentară în lanțurile de producție cu cereale.

Recomandări

Această lucrare este indispensabilă pentru:

  • ingineri în siguranța alimentelor
  • manageri de calitate și producție
  • inspectori alimentari și profesioniști în politici publice
  • cercetători și studenți universitari

Cum o poți obține

Cartea este disponibilă prin Elsevier, distribuitori precum Booktopia și Barnes & Noble, precum și e‑book prin platforme digitale ( sciencedirect.com, shop.elsevier.com).

Sursa SCIENCE DIRECT.