Filme și învelișuri de proteine funcționale, soluții durabile de ambalare a alimentelor de mâine
Viitorul ambalajelor alimentare este modelat de obiectivele Națiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă, inclusiv de utilizarea inovatoare a proteinelor functionale pentru a obține ambalaje comestibile. Aceasta devine o alegere populară pentru produsele alimentare perisabile, produsele păstrându-și astfel calitățile nutriționale cât și cele senzoriale. Prin urmare, este nevoie de o abordare avansată pentru a dezvolta ambalaje ecologice eficiente pentru industria alimentară.
În acest context, cercetătorii sunt invitați să trimită lucrările lor pentru a fi publicate în numărul special al jurnalului Applied Sciences (scor de impact 2.7) având ca tematică:
- Dezvoltarea și caracterizarea de ambalaje durabile pe bază de zer;
- Proteine din zer pentru soluții inteligente de ambalare a alimentelor, subliniind mecanismul lor de acțiune;
- Valorificarea zerului și a altor produse secundare în ambalaje biodegradabile pe baza principiilor economiei circulare;
- Biocompatibilitatea dintre compozitele inovatoare, ambalaje din zer și diferite matrice alimentare;
Detalii privind condițiile de publicare aici.