Media

Insectele - parte din lanțul alimentar?

2022-03-25

Consumatorii responsabili sunt mult mai dispuși să consume pui crescuți cu insecte sau alge – arată un nou studiu.

Consumatorii care respectă mediul, preferă ideea de a folosi proteine alternative, cum ar fi insectele, în hrana păsărilor de curte, dacă li se oferă suficiente informații despre beneficiile pentru sănătate și mediu – arată un nou studiu al Universității din Alberta.

În prezent, soia este folosită ca hrană pentru majoritatea animalelor din lume, dar această cultură ocupă foarte mult teren și consumă resurse de apă, în timp ce insectele și algele pot fi cultivate mult mai sustenabil. Pe de altă parte, studiul arată că oamenii nu vor fi mulțumiți de ideea că insectele sau algele vor face parte din lanțul lor alimentar dacă nu li se oferă informații în avans.

Studiul publicat de revista Food Policy, a strâns peste 1000 de consumatori germani, cărora li s-au arăat fotografii cu piept de pui crud. Unii dintre pui fuseseră hrăniți cu făină de soia, alții cu făină de insecte sau spirulină. Cle două surse alternative de proteine au produs nuanțe mai intense de roșu și galben în carnea puilor.

Jumătate dintre participanți au primit, de asemenea, informații despre beneficiile nutriționale și de mediu asociate cu fiecare furaj. Cealaltă jumătate nu a primit astfel de informații. Ambele grupuri au fost rugate să aleagă în mod repetat dintre perechi aleatorii de produse din pui care diferă în ceea ce privește prețul, dietele de hrană și etichetele cu informații despre sustenabilitate și atribute de sănătate.