Media

Indicele prețurilor la produsele alimentare a crescut în luna martie 2022

2022-04-08

Prețurile mondiale ale mărfurilor alimentare au făcut un salt semnificativ în luna martie, atingand cele mai înalte niveluri de până acum, în timp ce războiul din regiunea Mării Negre a răspândit șocuri pe piețele pentru cereale de bază și uleiuri vegetale, a raportat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). azi.

Indicele FAO al prețurilor la alimente a înregistrat o medie de 159,3 puncte în martie, în creștere cu 12,6% față de februarie, când atinsese deja cel mai înalt nivel de la înființarea sa în 1990. Indicele urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale ale unui coș de mărfuri alimentare comercializate în mod curent.

Indicele FAO al prețurilor cerealelor a fost cu 17,1% mai mare în martie decât în ​​februarie, ca urmare a creșterilor mari ale prețurilor grâului și ale tuturor cerealelor, în mare parte ca urmare a războiului din Ucraina. Federația Rusă și Ucraina, împreună, au reprezentat aproximativ 30% și, respectiv, 20% din exporturile globale de grâu și porumb, în ​​ultimii trei ani. Prețurile mondiale la grâu au crescut cu 19,7% în cursul lunii, exacerbate de îngrijorările legate de condițiile culturilor din Statele Unite ale Americii. Între timp, prețurile porumbului au înregistrat o creștere de 19,1% de la o lună la alta, atingând un nivel record, alături de cele ale orzului și sorgului.

Articol preluat de aici.