Media

Food4Future – Campanie dezvoltată în cadrul proiectului Food4Safety

2023-10-13

Food4Future_cz este o campanie de comunicare dezvoltată în contextul FSOLab4. Campania își propune să conștientizeze tinerii cu privire la siguranța alimentară și sustenabilitatea pentru o abordare conștientă și atentă a mediului. Campania a fost concepută în cadrul FoodSafety4EU folosind metoda „Social Lab” în 2021 și 2022, implicând mai mulți parteneri de proiect din industrie, mediul academic, autorități și asociații de consumatori în procesul de co-creare.

Campania a fost dezvoltată de partenerii de proiect VSHCT și FFDI (Cehia) susținute de IFA (Austria), APRE și CNR-INSPA (Italia). Campania a fost lansată în Cehia în perioada octombrie-noiembrie 2022 ca o campanie pilot de comunicare.

Materialele didactice disponibile aici sunt pentru profesorii din instituțiile de învățământ secundar superior (aproximativ 15-18 ani) și sunt potrivite pentru cursanții cu diferite niveluri de cunoștințe anterioare. Materialele au fost concepute în scopul campaniei Food4Future_cz împreună cu pliantul pe care profesorii sunt încurajați să îl distribuie clasei lor înainte de a utiliza materialele. Alte materiale sunt, de asemenea, disponibile pe site-ul campaniei și pe canalele de social media. Lista completă aici.  

Materialele didactice sunt împărțite în trei capitole, exercițiile sunt orientate spre învățare prin acțiune, concentrându-se pe promovarea unei discuții participative și centrate pe cursant. Capitolele sunt disponibile și ca prezentări power point și pot fi descărcate de aici.

 Articol complet pe website-ul proiectului FoodSafety4EU.