Media

FILE – Inspirat de somon, prima alternativă vegană imprimată 3D

2023-09-19

„FILE– Inspirat de somon” este prima alternativă (vegană) imprimată 3D care ajunge pe rafturile supermarketurilor din Austria, conform revistei IFL Science.

Produsul, dezvoltat de startup-ul de tehnologie alimentară Revo Foods, este realizat din microproteine care provin din ciuperci filamentoase.

CEO-ul companiei Robin Simsa a declarat: „Cu trecerea printării 3D a alimentelor la scară industrială, intrăm într-o revoluție alimentară creativă. O eră în care alimentele sunt create exact în funcție de nevoile clienților”.

Revo Food, împreună cu Mycorena, un alt start-up, au lucrat împreună pentru a crea microproteine special concepute pentru a putea fi trecute printr-o imprimantă 3D. În trecut, cele două companii au testat prăjituri cu brânză gătite cu laser și carne de laborator în straturi.

Producția de file de somon vegan, potrivit site-ului companiei Revo Foods, folosește cu 77%-86% mai puțin dioxid de carbon și cu 95% mai puțină apă dulce decât prinderea și procesarea somonului convențional.

Sursa:  https://stireaverde.ro/18/09/2023/stiri/somon-printat-3d-supermarket/