Media

FAO lansează operațiunea – un produs prioritar pentru fiecare țară

2021-09-09

FAO a lansat pe 7 septembrie acțiunea globală privind dezvoltarea ecologică a produselor agricole speciale: o singură țară, un produs prioritar. Această acțiune își propune să dezvolte lanțuri de valoare exologice și durabile pentru produsele agricole speciale, să sprijine fermierii mici și mijlocii și să ajute la transformarea sistemelor agroalimentare actuale.

Produsele agricole speciale sunt cele cu calități unice și caracteristici speciale asociate cu locațiile geografice și patrimoniul cultural, care pot contribui în mod semnificativ la asigurarea securității alimentare și a dietelor sănătoase, susținând mijloacele de trai ale fermierilor și creșterea economică, protejând mediul și biodiversitatea.

Aceste produse includ toate tipurile de produse agricole, recunoscute (sau care au potențialul de a fi recunoscute) ca produse agricole simbolice pe plan național sau local, dar care nu au beneficiat pe deplin de programele de dezvoltare agricolă și rurală. Produsele speciale au un potențial imens de a fi integrate pe piețele și comerțul local, regional și global.

 Articol complet aici.