Ediția nr.5 a Seminarului informativ dedicat noutăților ligislative din domeniul alimentelor și suplimentelor alimentare, va avea loc anul acesta îm perioada 17-18 noimebrie, online, pe Platforma Zoom.
Evenimentul este organizat în colaborare cu ANSVSA, IBA Bucuresti, și asociațiile de profil: APRIL, ARC, PRISA, APAR, ROMALIMENTA, ROMPAN, OIPMA, ANNS, ASMP.
Printre noutățile de anul acesta amintim:
- Sfaturi și comentarii în direct oferite primilor 5 participanți care vor trimite etichetele la office@roaliment.ro
- INTERACTIVITATE: Mai puține prezentări, mai mult timp alocat întrebărilor și răspunsurilor
- Posibilitatea de a trimite întrebările adresate invitaților până la data de 1 noiembrie 2020
Participând la ediția de anul acesta a ESE, veți afla despre:
- Granița dintre aditivi și adjuvanții tehnologici. Ce anume trecem pe etichetă?;
- Ce înseamnă natural când ne referim la aditivi și arome alimentare, dar și ce presupune omiterea unor substanțe chimice pe lista ingredientelor, cum ar fi adjuvanții tehnologici;
- Control oficial ANSVSA, clarificări și exemple concrete;
- Reg UE 775/2018 – clarificări și exemple concrete;
- Frauda alimentară – exemple de spețe întalnite în ultimul an;
- Grăsimile trans produse industrial – reglementări care vor intra în vigoare în aprilie 2021;
- Metoda Comisiei UE de evaluare a alimentelor cu standard dublu în Europa de Est;
- Neconformități intâlnite în etichetarea produselor alimentare
- “clean label” – cum este perceput acest subiect din perspectiva legislației Uniunii Europene;
- Regulamentul european al aditivilor;
- Cerințele pe care trebuie să le întrunească un produs „clean label”
- Cum sa evitati retragetrea de la raft a produselor;
- Cum sa evitați re-etichetarea produselor?;
- Cum sa evitati amenzile usturatoare pe motiv de necunoastere temeinica a legislatiei?;
- Cum să traducem corect eticheta pentru a nu lasa loc de interpretare?;
- Legea suplimentelor. Cine controleaza și ce?!
Înregistrare eveniment aici.