Media

EIT Food- Premiile pentru inovare 2020

2020-12-09

Premiile RIS Innovation sunt una dintre cele mai mari competiții de start-up din sectorul agroalimentar în Regiunea Europei de Sud-Est. Competiția este concepută pentru antreprenori și start-up-uri din sectorul alimentar care se află în stadiu incipient și care pot ajuta la transformarea sistemului alimentar actual, făcându-l mai sănătos, mai durabil și mai de incredere.

Finala concursului a avut loc în luna noiembrie când 17 finaliști au concurat pentru premiile de 10,000 eur, 15,000 eur și respectiv 25,000 eur.

Premiul 1 a fost câștigat de SoluBlue – Turcia. SoluBlue este un material inovator destinat ambalării alimentelor care poate extinde durata de valabilitate a acestora și este, de asemenea, biodegradabil. În plus, în ambalajele SoluBlue, alimentele nu putrezesc ci se usucă treptat în decurs de luni. Ambalajul este de asemenea compostabil acasă, degradându-se la fel de repede ca alimentele pe care le conține.

Detalii despre celelalte premii aici.