Media

EIT FOOD Impactul COVID19 asupra sectorului agroalimentar în Europa de Sud și Central – Estică – Eveniment online, 28 octombrie 2020

2020-10-23

Ce putem face pentru a ne pregăti mai bine  pentru transformarea sectorului agroalimentar după criza coronavirus? Ce putem învăța din crize și la ce ne putem aștepta în viitorul post COVID19?

Analiza strategică de previziune alimentară EIT subliniază modul în care COVID19  a afectat sistemul agroalimentar din Europa, care sunt scenariile posibile viitoare și cum putem folosi oportunitățile care rezultă din această pandemie.

Informațiile dezbătute vor fi din urmă domenii:

  • Producția primară
  • Fabricarea și lanțul de aprovizionare cu alimente
  • Comerțul cu amănuntul
  • HoReCa
  • Obiceiurile consumatorilor

Evenimentul va aduna în jurul unei mese rotunde stakeholders preocupați de modul în care oportunitățile legate de Covid19 pot fi traduse în soluții de politici publice, din perspectiva Green Deal, a strategiei Farm to Fork și a Strategiilor de specializare inteligentă.