Media

Conferința Science Meets Policy: Utilizarea NGS (Next Generation Sequencing) pentru a abordarea provocărilor legate de siguranța alimentară, 5-6 septembrie 2023

2023-08-21

După succesul primei conferințe virtuale Science Meets Policy din septembrie 2020 (peste 500 de participanți din 49 de țări), EFSA și Grupul de lucru al Comisiei Europene Inter-European Union Reference Laboratories (EURLs) organizează în comun al doilea eveniment din această serie. EFSA va găzdui evenimentul la sediul din Parma, Italia, pe 5 și 6 septembrie 2023.

La conferința anterioară din 2020, părțile interesate au discutat despre stadiul dezvoltării unui sistem de colectare și analiză a datelor genomice de la agenții patogeni de origine alimentară pentru a sprijini luarea deciziilor de către autoritățile competente. Evenimentul s-a concentrat în principal pe provocările rezultate în absența unui cadru legal.

Conferința de anul acesta va stimula discuții suplimentare cu privire la noile metodologii și standarde pentru schimbul de date și va identifica domenii specifice de acțiune pentru o posibilă includere într-o foaie de parcurs care a fost concepută special de părțile interesate pentru a reduce lacunele identificate în 2020.

Evenimentul va acorda, de asemenea, o atenție deosebită aspectelor legale ale siguranței alimentelor, evidențiind barierele în calea aprobării abordării menționate mai sus și va acoperi posibile soluții care reflectă strategiile actuale și/sau viitoare ale autorităților competente și ale părților interesate care participă la eveniment.

Cine poate participa? Întâlnirea este deschisă tuturor părților interesate însă este deosebit de relevantă pentru autoritățile competente și factorii de decizie politică din UE și nu numai, precum și pentru operatorii din sectorul alimentar și/sau cadrele academice. Participarea fizică este limitată la maximum 200 de participanți, în timp ce numărul de participanți online este nelimitat. Înregistrarea pentru participarea online este deschisă până la 1 septembrie 2023.

Detalii și înscriere eveniment aici.