Media

Conferința internațională METROFOOD-PP: Stimularea cercetării și cooperării - un instantaneu al sistemului agroalimentar, 19 mai 2022

2022-05-02

IBA București anunță organizarea Conferinței finale METROFOOD-PP: Stimularea cercetării și cooperării - un instantaneu al sistemului agroalimentar, care va avea loc pe 19 mai la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Obiectivul proiectului METROFOOD-PP este acela de a sprijini infrastructura METROFOOD-RI să se dezvolte și, de aceea, conferința va reprezenta ocazia de a dezbate despre relevanța stimulării cercetării, cooperării, inovării în sprijinul sectorului agroalimentar.

Conferința va reuni reprezentanți ai comunității științifice internaționale și părți interesate din sistemul agroalimentar pentru a discuta principalele provocări aferente (calitatea și siguranța alimentelor, trasabilitatea și transparența, digitalizarea, bioeconomia circulară, sustenabilitatea și reziliența) și va contitui o oportunitate pentru a împărtăși punctul de vedere atât al întreprinderilor care activează în sectorul alimentar, care acoperă producția primară sau a băuturilor, punctul de vedere al consumatorilor și chiar importanța angajării directe a diferiților actori din domenii conexe. De asemenea, va fi luat în considerare și punctul de vedere al institutelor naționale de metrologie și de cercetare, subliniind importanța armonizării și standardizării.

Conferința va fi organizată în versiune hibrid – online și prezență fizică.

De asemenea, în cadrul acestui Open Event, începând cu ora 15.30, vă invităm să luați parte și la workshop-ul organizat sub umbrela Nodului Național METROFOOD-RO - ''Materiale de referință''.

Participarea este gratuită!

Înscrieri aici. 


Agenda evenimentului  METROFOOD-PP aici.
Agenda workshop-ului METROFOOD-RO aici.

-----------------------

Informații practice

Transport Aeroportul Henri Coanda-USAMV, Facultatea de Biotehnologii

1. Luați autobuzul 446/448/441/442 (direcția Piața Presei Libere) până la stația Drumul Mătăsii (7 opriri) și de la stația Drumul Matasii, luați autobuzul 301/131 (direcția Piața Romană) până la Muzeul Satului Station (9 opriri).

2. Luați Autobuzul Express 783 (direcția Piața Unirii) până la Piața Presei (10 opriri)

3.Luați Uber/Taxi

Transport Piața Romană (aproape de Centru)-USAMV, Facultatea de Biotehnologii

1.De la stația Piața Romană luați autobuzul 331 (direcția Dămăroaia), până la stația Muzeul Satului (8 opriri)

2. De la stația Piața Romană luați autobuzul 131 (direcția Complex Comercial Băneasa) până la stația Muzeul Satului (7 opriri)

-----------------

Organizatori:

  • Nastasia Belc, Denisa Duță, Gabriel Mustățea, Luiza Pascal, Cristina Stanciu – IBA București
  • Claudia Zoani, Giuseppina Del Signore, Ombretta Presenti, Emilia Pucci – ENEA, Italia