Media

Conferința finală METROFOOD-RO, eveniment cu personalități din industria alimentară

2023-11-21

Conferința finală a proiectului METROFOOD-RO, organizată în data de 14-15 noiembrie 2023 în incinta Facultății de Biotehnologii a USAMV București, a reunit peste 70 de participanți din domenii cheie ale lanțului alimentar.

Printre personalitățile importante care au fost prezente la acest eveniment îi amintim pe dl. Viorel Vulturescu, Director în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării ,  dl. Răzvan Teodorescu, Rector al USAMV București și gazdă a acestui eveniment, dl. Sorin Mierlea, președinte INFOCONS, dl. Aurel Badiu, Vicepreședinte ASAS, dl. Gheorghe Lăcătușu, Director Departament Cercetare MADR, dna. Petruța Cornea, Decan al Facultății de Biotehnologii din cadrul USAMV București, precum și dna. Giorgiana Barbu, UEFISCDI și, nu în ultimul rând, dna. Nastasia Belc, Director General al INDCBA IBA București.

Coordonatorul METROFOOD-RI, Claudia Zoani (ENEA Italia), a confirmat în cadrul prezentării susținute faptul că inițiativele axate pe integrarea cunoștințelor, facilităților și serviciilor pot stimula definirea unui peisaj integrat și structurat, promovând cercetarea avansată și cooperarea dintre componentele sistemelor agroalimentare, sporind astfel impactul social-economic.

De asmenea, a fost sublinat faptul că misiunea pentru perioada imediat următoare este avansarea procesului de construire a rețetelei METROFOOD-RI, ca infrastructură consolidată.

Partenerii proiectului METROFOOD-RO au prezentat oferta de servicii, facilitățile de cercetare și proiectele aflate în derulare. De asemenea, s-au oferit informații despre principalele direcții de cercetare și inovare, despre agenda strategică pentru perioada 2023-2027, agricultura ecologică, alimentele sigure și durabile, economia circulară, biotehnologiile, știința consumatorului și metrologia alimentelor.

Le mulțumim încă o dată participanților și, pentru cei doritori, prezentările din cadrul evenimentului se află mai jos!

1. METROFOOD-RO_Nastasia Belc_IBA Bucuresti
2. IBA Bucuresti_Nastasia Belc_IBA Bucuresti
3. METROFOOD-RO network under the European METROFOOD-RI Infrastructure_Gabriel Mustatea_IBA Bucuresti
4. METROFOOD RO_Denisa Duta_IBA Bucuresti
5. Prezentare servicii Metrofood_RO Elena Ungureanu_IBA Bucuresti
6. INMA Prezentare Metrofood 2023 V1_ Florin Nenciu_INMA Bucuresti
7.  ITIM_Cluj_FinalConf_METROFOOD_RO_ Alina Magdas_ITIM Cluj 
8.  METROFOOD RO USAMV Timisoara_Camelia Tulcan
9. MetroFood_USAMVB
10. METROFOOD-RI_Zoani_15Nov23
11. Prezentare centru ONCOGEN Metrofood 2023.pptx
12. SCIENSANO_Presentation_metrofood_RO_14112023
13. UDJG Metrofood-RO Final-Conference Turtoi M
14. Universitatea din Bucuresti_METROFOOD-RO
15. CTNC Spain
16. Prezentare ICIA Cluj Napoca
17. Prezentare rezultate