Media

Conferința finală EXPERTAL, 1 septembrie 2022

2022-08-22

In data de 1 septembrie 2022, IBA București organizează la sediul din Ancuța Băneasa nr.5, Conferința Finală a proiectului EXPERTAL - Valorificarea expertizei în cercetarea agro-alimentără, prin transfer de cunoștințe către mediul privat, în vederea obținerii de produse alimentare sigure și optimizate nutrițional. Evenimentul va oferi ocazia cercetătorilor de a se întâlni cu reprezentanți ai companiilor care activează în sectorul alimentar și, de asemenea, se vor trece în revistă rezultatele colaborării fructuoase dintre aceștia, prin intermediul proiectului EXPERTAL.

Derulat pe o perioada de 6 ani, proiectul EXPERTAL  a avut ca obiectiv general valorificarea expertizei obținută prin cercetare a IBA București în domeniul calității alimentelor – senzoriale, igienice, tehnologice, nutriționale și etice – prin transferul de cunoștințe către mediul economic privat în vederea obținerii de produse alimentare sigure și optimizate nutrițional.

Oferta IBA București a fost promovată prin evenimente tematice și întâlniri individuale, companiile private fiind încurajate să solicite asistență tehnică/consiliere pentru business-ul lor, atât pentru rezolvarea unor probleme punctuale cât și dezvoltarea de noi produse. În total, 24 proiecte au fost finanțate prin intermediul EXPERTAL.

Pe lângă rezultatele excepționale realizate în urma colaborării cu industria, invitaților la Conferința Finală li se vor prezenta și noi posibilități de colaborare cercetare-industrie, IBA București derulând deja un nou proiect în cadrul programului POC– ’’ IBA Suport’’, proiect care are ca obiective, printre altele, și identificarea, documentarea și informarea asupra apelurilor de competiții precum și construirea unei rețele de diseminare informații și căutare parteneri din țară/străinătate pentru întocmirea propunerilor de proiecte.

Înscrieri la acest eveniment se pot face la adresa de e-mail bogdan.dragancea@gmail.com

*având în vedere situația epidemiologică, un număr de maxim 40 persoane vor fi acceptate în sală.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.