Media

Chatbot inovator AI revoluționează gestionarea alergenilor în industria alimentară

2024-09-09

Finnebrogue, unul dintre cei mai importanți producători de alimente din Marea Britanie, urmează să testeze un chatbot generativ de inteligență artificială, conceput pentru a ajuta angajații cu întrebări legate de alergeni. Inițiativa, în colaborare cu firma tehnologică de management al lanțului de aprovizionare Foods Connected, Bia Analytical și Queen’s University Belfast, își propune să îmbunătățească procesele de luare a deciziilor, oferind răspunsuri rapide și precise la întrebările angajaților despre alergeni.   

Queen’s University Belfast va contribui prin dezvoltarea unui model de învățare automată pentru a analiza mostre globale de soia, ajutând la urmărirea originilor soiei pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la defrișările legate de producția sa. 

Bia Analytical va crea apoi o metodă de testare rapidă pentru originea soiei pe baza acestui model, permițând producătorilor să verifice originile soiei în timp real.   

Această inițiativă este unul dintre cele aproape 100 de proiecte inovatoare care au primit sprijin financiar, deoarece guvernul Regatului Unit urmărește să sporească productivitatea și să stimuleze creșterea economică prin intermediul inteligenței artificiale, în beneficiul tuturor cetățenilor. Finanțarea provine de la UKRI Technology Missions Fund, care este dedicat menținerii liderului Regatului Unit în tehnologiile AI emergente. Aceste proiecte sunt facilitate de programul Innovate UK BridgeAI, care oferă, de asemenea, acces la formare, expertiză științifică, îndrumări specializate AI și încurajează colaborarea între companii și dezvoltatori.   

Într-o perioadă în care sustenabilitatea și siguranța alimentară sunt primordiale, acest proiect inovator reprezintă un pas semnificativ înainte pentru întreaga industrie alimentară. 

Pe măsură ce sectorul alimentar continuă să evolueze, integrarea instrumentelor AI precum acest chatbot poate deveni esențială pentru menținerea standardelor de siguranță și durabilitate în producția de alimente.

Sursa The Groser