Media

Canabis: Parlamentul italian interzice folosirea inflorescențelor

2024-09-13

După prima aprobare în Comisie, cu puțin timp înainte de vacanța de vară, Camera Deputaților a votat scoaterea în afara legii a folosirii canabisului (157 pentru și 109 împotrivă).

Regulamentul privind sprijinirea lanțului de aprovizionare cu cânepă se modifică așadar în următorii termeni: importul, transferul, prelucrarea, distribuția, comerțul, transportul, expedierea, expedierea și livrarea - sunt interzise sub formă prelucrată, uscată sau mărunțită, precum și produsele care conțin astfel de inflorescențe, inclusiv extractele, rășinile și uleiurile derivate din acestea.

Contrar a ceea ce susțin principalele federații de producători agricoli, noua lege nu interzice definitiv prelucrarea cânepei și nici nu dă vreo lovitură finală acestui lanț de producție. Prevederea se limitează, după cum s-a menționat, la ilegalizarea oricărei utilizări a inflorescențelor, din care derivă orice utilizare care poate fi definită ca „recreativă”. Mai mult decât atât, distincția dintre drogurile „soft” și „hard” nu mai este valabilă, întrucât fiecare substanță narcotică este considerată dăunătoare de noua reglementare.

Sursa EFSA NEWS