Media

ANUNȚ SELECȚIE GRUP ȚINTĂ

2024-10-01

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA-București anunță selecția de grup țintă în cadrul proiectului “Susținerea Inițiativelor de Antreprenoriat Social și Crearea de Oportunități pentru Dezvoltarea Urbană Durabilă în Era Modernă - Investim în comunitate!“, Contract nr. PEO/103/PEO_P4/OP4/ESO4.1/PEO_A52/310482.

Persoanele eligibile și care care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale in mediul urban in regiunile mai putin dezvoltate trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • persoane aflate în căutarea unui loc de muncă;
  •   șomeri;
  •   șomeri de lungă durată;
  • persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii;
  • persoane inactive;
  • tineri cu vârsta între 30 ani-35 ani;
  • persoane cu domiciliul într-una din regiunile Vest, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, mediu rural sau urban;
  • nu au urmat și nu urmează alte programe de formare profesională finanțate din fonduri europene sau de la bugetul de stat pe care le va urma in cadrul acestui proiect;

Persoanele înscrise în grupul țintă al proiectului vor participa la un curs de  formare profesionala de 180 de ore „Antreprenor în economia socială’’, fiecare cursant va primi o subvenție în cuantum de 900 RON după care va urma un concurs de afaceri, consiliere pentru caștigători în vederea demarării înființarii firmelor în zone urbane, implementarea planurilor de afaceri și sustenabilitatea afacerilor. Ajutorul de stat pentru înființarea fiecărei structuri de economie socială va fi de 372.285 RON cu o cofinantare obligatorie, in bani, de minim 10%.

Dacă sunteți interesat sau cunoasteti persoane interesate, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și vor să participe în acest proiect în calitate de membru al grupului țintă, vă rugăm să transmiteți intenția dvs. de participare împreună cu datele de contact la adresa training@bioresurse.ro  sau 021-210.91.28.

Anunț.