Media

Al 6-lea Simpozion Internațional pentru Produse și Băuturi fără Gluten 2023, 18-20 octombrie 2023

2023-08-18

Cel de-al 6-lea Simpozion Internațional despre Produse și Băuturi fără Gluten 2023, care va avea loc la Roma în perioada 18-20 octombrie 2023, este găzduit de Centrul de Cercetare pentru Alimentație și Nutriție al CREA, Consiliul Italian pentru Cercetare Agricolă și Economie și co -organizat de ICC. 

Intitulat „Produse și băuturi din cereale fără gluten: proiectarea alimentelor pentru nevoile și alegerile individuale”, evenimentul își propune să reunească oameni de știință și reprezentanți ai mediului academic și ai industriei din întreaga lume care lucrează în toate domeniile produselor din cereale fără gluten. Vor fi prezentate ultimele descoperiri privind cercetarea bolii celiace, precum și despre alimentele și băuturile dezvoltate pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten. 

Această întâlnire se va concentra asupra problemelor, tendințelor și perspectivelor actuale: boala celiacă și alergiile la gluten, nutriția și sănătatea, detectarea alergenilor, siguranța alimentară, ameliorarea plantelor și materii prime fără gluten, alimente funcționale, procesare și inginerie alimentară, sustenabilitatea alimentară,  marketing, legislație și percepția cetățenilor - acoperind cele mai noi soluții pentru diferite produse, inclusiv produse de panificație, alternative la lactate și bere.

Detalii și înscriere eveniment aici.