Media

Al 17-lea Congres pentru Cereale și Pâine, 2024

2023-12-20

ICC organizează cel de-al 17-lea Congres pentru Cereale și Pâine „Healthy Cereal Diets from Sustainable Food Systems”, deoarece există o nevoie urgentă de a menține sistemele alimentare în condițiile actuale de mediu. Cererea de resurse de mediu a sistemului alimentar ar putea crește cu 50-90% fără măsuri de atenuare specifice. Resursele cheie ar putea fi depășite până în 2050, riscând destabilizarea ecosistemului (EAT-Lancet Commission).

Cerealele sunt principalele alimente de bază pentru omenire și reprezintă un aport foarte mare de hrană pentru animale, ele aflându-se în centrul sistemelor alimentare. Pentru a rămâne în limitele de mediu, sunt necesare o combinație sinergică de îmbunătățiri în tehnologii și management, reduceri ale pierderilor și risipei de alimente și modificări ale dietei către diete mai sănătoase.

Conferința se adresează oamenilor de știință și reprezentanților industriei și mediului academic din întreaga lume, reunind experți din diferite domenii ale științei cerealelor, inclusiv ameliorarea plantelor, agronomie, sistemele lanțului trofic, (bio)chimia alimentară, sănătatea umană și nutriția, tehnologia cerealelor, morărit și panificație, prelucrarea alimentelor, analize de calitate și siguranță și profesioniști care ar dori să fie la curent cu tehnologia modernă și să stabilească o colaborare internațională.

Detalii și înscrieri eveniment aici.