Media

1st HealthFerm Webinar, 24 februarie 2023

2023-02-17

HealthFerm este un proiect de cercetare european care investighează fermentații inovatoare din legume și cereale, împreună cu efectele acestora asupra sănătății, inlcusiv percepția consumatorilor asupra alimentelor fermentate noi.  Alimentele fermentate și-au câștigat reputația de a fi benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, cu excepția iaurtului și a altor produse lactate de cultură, există puține dovezi concrete despre beneficiile reale pentru sănătate ale alimentelor fermentate.

Prin urmare, proiectul HealthFerm realizează mai multe studii pentru a înțelege mai bine interacțiunea dintre microbiomii de fermentație alimentară, alimentele fermentate pe bază de cereale și microbiomul intestinal uman. O abordare bazată pe interdisciplinaritate joacă un rol vital în colectarea diverșilor microbiomi de fermentare a alimentelor, utilizați pentru a proiecta alimente inovatoare, cu beneficii pentru sănătate. 

Webinarul „Impactul fermentației microbiene asupra compoziției alimentelor și asupra atributelor nutriționale” va avea loc pe 24 februarie, între orele 10.30-12.00 CET, și va oferi o viziune asupra ultimei generații de tehnologii de fermentație microbiană, tehnologii care sunt utilizate pentru producerea alimentelor. Impactul proceselor de fermentație asupra compoziției alimentelor și a atributelor nutriționale va fi prezentat în raport cu materiile prime utilizate la producerea produselor finite.

Detalii despre eveniment aici.