Blog

Nutriție

2019-11-12

Nutriție

  • influența dietei asupra sănătății,
  • intoleranțe alimentare: fenilcetonurie și boala celiacă;
  • alimente funcționale, noi matrici alimentare pentru diferite categorii de consumatori pe bază de compuși bioactivi;
  • înțelegerea rolului hranei în menținerea stării de sănătate și bunăstare.

Tematica de cercetare și directii de acțiune

  • Cercetări pentru obținerea de noi alimente care au în vedere: creșterea și dezvoltarea mentală ale copiilor; mentenanța masei musculare și prevenirea obezității; mentenanța funcției imunitare și performanța mentală; sanatatea tractului gastro-intestinal pentru îmbunătățirea stării de bine și a rezistenței organismului la boli; obținere de noi produse cu caracteristici senzoriale atractive pentru grupuri specifice de consumatori, cum ar fi oamenii în vârstă sau copiii;
  • Cercetări de obținere de alimente noi în vederea reducerii riscului la boli cauzate de alimentație ca: obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, arterite, osteoporoză și cancer;
  • Cercetări privind influența dietei în procesul de îmbatrânire;