intoleranțe alimentare: fenilcetonurie și boala celiacă;
alimente funcționale, noi matrici alimentare pentru diferite categorii de consumatori pe bază de compuși bioactivi;
înțelegerea rolului hranei în menținerea stării de sănătate și bunăstare.
Tematica de cercetare și directii de acțiune
Cercetări pentru obținerea de noi alimente care au în vedere: creșterea și dezvoltarea mentală ale copiilor; mentenanța masei musculare și prevenirea obezității; mentenanța funcției imunitare și performanța mentală; sanatatea tractului gastro-intestinal pentru îmbunătățirea stării de bine și a rezistenței organismului la boli; obținere de noi produse cu caracteristici senzoriale atractive pentru grupuri specifice de consumatori, cum ar fi oamenii în vârstă sau copiii;
Cercetări de obținere de alimente noi în vederea reducerii riscului la boli cauzate de alimentație ca: obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, arterite, osteoporoză și cancer;
Cercetări privind influența dietei în procesul de îmbatrânire;