Media

2nd HealthFerm Webinar - Register Now! 15 iunie 2023

2023-05-19

 

2nd HealthFerm Webinar - Register Now!

HealthFerm este un proiect de cercetare european care investighează fermentații inovatoare din legume și cereale, precum și efectele asupra sănătății și percepția consumatorilor despre alimentelor fermentate noi. Alimentele fermentate și-au câștigat reputația de a fi benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, cu excepția iaurtului și a altor produse lactate de cultură, există puține dovezi concrete despre beneficiile reale pentru sănătate ale alimentelor fermentate.

Prin urmare, proiectul HealthFerm realizează mai multe studii pentru a înțelege mai bine interacțiunea dintre microbiomii de fermentație alimentară, alimentele fermentate pe bază de cereale și microbiomul intestinal uman și modul în care acestea susțin sănătatea umană. O abordare bazată pe știință comunitară joacă un rol vital în colectarea diverșilor microbiomi de fermentare a alimentelor, utilizați pentru a proiecta alimente inovatoare pe bază de plante fermentate, cu beneficii optime pentru sănătate.

Webinarul pe tema „Nutriția și sănătatea cerealelor și a legumelor fermentate” va avea loc pe 15 iunie, între orele 10.30-12.00 CEST, și vă va introduce în știința sănătății digestive și a cerealelor și legumelor fermentate. Cum sunt digerate alimentele bune, este un subiect fascinant care este considerat a fi relativ bine înțeles, dar cu provocări încă mari de rezolvat. Aceste provocări și întrebarea ce dovezi științifice sunt disponibile în ceea ce privește alimentele fermentate și sănătatea (pe termen lung) vor fi abordate în cadrul acestui webinar.

 Detalii eveniment aici.