Projects

Utilizarea Plasmelor reci pulsate la presiune ATmosferică pentru distrugerea Microorganismelor de pe suprafața Ouălor de consum, în vederea creșterii Siguranței alimentare

2014-01-20

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect ”Utilizarea plasmelor reci pulsate la presiune atmosferică pentru distrugerea microorganismelor de pe suprafaţa ouălor de consum, în vederea creşterii Siguranţei alimentare” (PATMOS)

 

Program: PARTENERIATE 

Subprogram: Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativă - PN-II-PT-PCCA

 

Contract nr. 141/2014-2016

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

Perioadă de realizare a proiectului: 1.07.2014 – 30.09.2017

Buget: 340.000 lei

 

Obiectivul proiectul: 

Decontaminarea ouălor cu un grad de decontaminare mai mare de 99,5%, utilizand plasmele reci pulsate la presiune atmosferică,  fără schimbarea calităților organoleptice ale ouălor.

 

Obiective specifice:

  • Executarea unei instalații experimentale pentru tratarea ouălor cu ajutorul plasmelor reci pulsate la presiune atmosferică.
  • Stabilirea microorganismelor de mare interes pentru proiect și stabilirea: a) procedurilor de contaminare controlate pentru suprafața ouălor; b) Tehnici de măsurare pentru gradul de distrugere a microorganismelor suprafeței oului; c) Metodologii de analiză pentru calitatea ouălor înainte și după tratament.
  • Optimizarea procedurilor de tratament în ceea ce privește gradul de distrugere a microorganismelor de pe suprafeța oului.

 

Responsabil proiect: Livia Apostol

E-mail: livia.apostol@bioresurse.ro