Projects

Cercetări și studii privind calitatea nutrițională a produselor alimentare de pe piața românească în vederea prevenirii și menținerii sănătății consumatorilor și asigurarea securității alimentare

2013-01-20

Contract:

ADER 8.1.3./2013

Autoritate contractantă: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Perioadă de realizare a proiectului: 2013-2014

Buget: 930 000 lei

Obiectiv proiect: Evaluarea calităţii nutriţionale a produselor alimentare de pe piaţă românească pentru asigurarea protecţiei consumatorilor şi a securităţii alimentare

Obiective specifice:

  • Inițierea și organizarea programului de întocmire a bazei de date privind compoziția alimentelor 
  • Evaluarea calității nutriționale a grupelor și subgrupelor de alimente selectate (produse de panificatie- diferite sortimente de pâine, specialităţi de panificaţie, produse de morărit, produse de patiserie, biscuiţi, covrigi, grisine ) 
  • generarea datelor compoziţionale fiabile şi corecte în alcătuirea bazei de date nutriţionale în forme adecvate pentru a satisface nevoile utilizatorilor, precum şi cerinţele asociaţiei europene EuroFIR
  •  

    Responsabil proiect: Marta Zachia

    E-mail: marta.zachia@bioresurse.ro

    Beneficiar:

    IBA Bucuresti

    Proiectul: ADER 8.1.3. „Cercetări şi studii privind calitatea nutriţională a produselor alimentare de pe piaţa românească în vederea prevenirii şi menţinerii sănătăţii consumatorilor şi asigurarea securităţii alimentare”  

    Plan Sectorial pentru Cercetare-Dezvoltare din Domeniul Agricol și de Dezvoltare Rurală al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

    Contract ADER 8.1.3./2013

    Autoritate contractantă: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

    Perioadă de realizare a proiectului: 2013-2014

    Buget: 930 000 lei

    Obiectiv proiect: Evaluarea calităţii nutriţionale a produselor alimentare de pe piaţă românească pentru asigurarea protecţiei consumatorilor şi a securităţii alimentare

    Obiective specifice:

  • Inițierea și organizarea programului de întocmire a bazei de date privind compoziția alimentelor 
  • Evaluarea calității nutriționale a grupelor și subgrupelor de alimente selectate (produse de panificatie- diferite sortimente de pâine, specialităţi de panificaţie, produse de morărit, produse de patiserie, biscuiţi, covrigi, grisine ) 
  • generarea datelor compoziţionale fiabile şi corecte în alcătuirea bazei de date nutriţionale în forme adecvate pentru a satisface nevoile utilizatorilor, precum şi cerinţele asociaţiei europene EuroFIR
  •  

    Responsabil proiect: Marta Zachia

    E-mail: marta.zachia@bioresurse.ro