Proiecte

Siguranța și tolerabilitatea produselor din ovăz, îmbogățite în calciu și fier, în alimentația fără gluten

2012-01-20

Proiect: Siguranța și tolerabilitatea produselor din ovăz îmbogățite în calciu și fier în alimentația fără gluten (SafeOatdiet)

 

Autoritate: UEFISCDI

Programul PNII - Parteneriate în domenii prioritare (proiect tip PCCA-2)

Contract 111/2012

Perioadă: 2012-2015

Coordonator: Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București

Pertener 1: Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) ,,Prof. Dr. Alfred Rusescu”

Partener 2: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală Balotești

Partener 3: S.C. Pharmacorp Innovation S.R.L

Partener 4: S.C. Farinsan SA

Buget total: 2.378.379 lei (buget IBA 800.000 lei)

 

Obiective:

  • Selecționarea și analiza bio-resurselor (cereale-ovăz și agenti biologici) cu potențial de utilizare în panificație
  • Experimentări la nivel de laborator pentru fabricarea și analiza produselor de panificațtie îmbogățite în calciu și fier
  • Fezabilitatea modelului-Demonstrare - obținerea de produse de panificație îmbogățite în Ca și Fe și posibilități de scale-up la nivel micropilot și pilot industrial
  • Obținerea, testarea și transferul tehnologic al produselor.

 

Director proiect: Denisa Eglantina Duță (denisa.duta@bioresurse.ro)