Proiecte

Produse de panificație îmbogățite în compuși bioactivi de origine vegetală

2016-01-20

Contract:

nr. 91/2016-2019

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

Perioadă de realizare a proiectului: 1.09.2016 – 01.09.2019

Buget: 598.500 lei

 

Obiectivul proiectul: dezvoltarea de noi produse de patiserie, biscuiti și alte produse de panificație prin adăugarea în faina de panificație a unor ingrediente funcționale provenind din alfalfa complex și semințele de in partial degresate.

 

Obiective specifice:

    • Stabilirea cerințelor nutriționale pentru ingredientele și produsele de panificație.
      2.   Dezvoltarea rețetelor pentru obținerea făinii de grâu și a produselor de panificație îmbogățite în compuși activi biologic.
    • Optimizarea rețetelor de laborator pentru obținerea celor 3 tipuri de făină îmbogățite în compuși activi biologic și noile produse de panificație.
    • Laborator obținând făinurile de grâu îmbogățite și noile produse de panificație, folosind o configurare pe scară pilot.
  • Elaborarea documentațiilor tehnice pentru fabricarea produselor.
  •  

    Responsabil proiect: Livia Apostol

    E-mail: livia.apostol@bioresurse.ro

    Beneficiar:

    IBA Bucuresti

    Proiect „Produse de panificație îmbogățite în compuși bioactivi de origine vegetală” (INBREAD)

    Program 3 - COOPERARE EUROPEANĂ ŞI INTERNAŢIONALĂ

    Subprogram 3.5 Alte iniţiative şi programe europene şi internaţionale - Proiecte EUREKA Tradiţional (Network), EUREKA-Cluster, Eurostars

    Proiect nr. E !9557 - PN-III - EUREKA,  Contract nr. 91/2016-2019

    Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

    Perioadă de realizare a proiectului: 1.09.2016 – 01.09.2019

    Buget: 598.500 lei

     

    Obiectivul proiectul: dezvoltarea de noi produse de patiserie, biscuiti și alte produse de panificație prin adăugarea în faina de panificație a unor ingrediente funcționale provenind din alfalfa complex și semințele de in partial degresate.

     

    Obiective specifice:

      • Stabilirea cerințelor nutriționale pentru ingredientele și produsele de panificație.
        2.   Dezvoltarea rețetelor pentru obținerea făinii de grâu și a produselor de panificație îmbogățite în compuși activi biologic.
      • Optimizarea rețetelor de laborator pentru obținerea celor 3 tipuri de făină îmbogățite în compuși activi biologic și noile produse de panificație.
      • Laborator obținând făinurile de grâu îmbogățite și noile produse de panificație, folosind o configurare pe scară pilot.
  • Elaborarea documentațiilor tehnice pentru fabricarea produselor.
  •  

    Responsabil proiect: Livia Apostol

    E-mail: livia.apostol@bioresurse.ro