Proiecte

Produse de panificație îmbogățite în compuși bioactivi de origine vegetală

2016-01-20

Contract:

nr. 91/2016-2019
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 1.09.2016 – 01.09.2019
Buget: 598.500 lei

Obiectivul proiectul: dezvoltarea de noi produse de patiserie, biscuiti și alte produse de panificație prin adăugarea în faina de panificație a unor ingrediente funcționale provenind din alfalfa complex și semințele de in partial degresate.

 Obiective specifice:

  • Stabilirea cerințelor nutriționale pentru ingredientele și produsele de panificație.
  • Dezvoltarea rețetelor pentru obținerea făinii de grâu și a produselor de panificație îmbogățite în compuși activi biologic.
  • Optimizarea rețetelor de laborator pentru obținerea celor 3 tipuri de făină îmbogățite în compuși activi biologic și noile produse de panificație.
  • Laborator obținând făinurile de grâu îmbogățite și noile produse de panificație, folosind o configurare pe scară pilot.
  • Elaborarea documentațiilor tehnice pentru fabricarea produselor.

Responsabil proiect: Livia Apostol
E-mail: livia.apostol@bioresurse.ro

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect „Produse de panificație îmbogățite în compuși bioactivi de origine vegetală” (INBREAD)

Program 3 - COOPERARE EUROPEANĂ ŞI INTERNAŢIONALĂ
Subprogram 3.5 Alte iniţiative şi programe europene şi internaţionale - Proiecte EUREKA Tradiţional (Network), EUREKA-Cluster, Eurostars
Proiect nr. E !9557 - PN-III - EUREKA,  Contract nr. 91/2016-2019
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 1.09.2016 – 01.09.2019
Buget: 598.500 lei

Obiectivul proiectul: dezvoltarea de noi produse de patiserie, biscuiti și alte produse de panificație prin adăugarea în faina de panificație a unor ingrediente funcționale provenind din alfalfa complex și semințele de in partial degresate.

 Obiective specifice:

  • Stabilirea cerințelor nutriționale pentru ingredientele și produsele de panificație.
  • Dezvoltarea rețetelor pentru obținerea făinii de grâu și a produselor de panificație îmbogățite în compuși activi biologic.
  • Optimizarea rețetelor de laborator pentru obținerea celor 3 tipuri de făină îmbogățite în compuși activi biologic și noile produse de panificație.
  • Laborator obținând făinurile de grâu îmbogățite și noile produse de panificație, folosind o configurare pe scară pilot.
  • Elaborarea documentațiilor tehnice pentru fabricarea produselor.

Responsabil proiect: Livia Apostol
E-mail: livia.apostol@bioresurse.ro