Proiecte

Cercetări privind valorificarea tuberculilor de topinambur (Helianthus tuberosus) în scopul obținerii unui ingredient funcțional, cu valoare nutritivă ridicată, destinat dietei diabeticilor

2018-01-20

Contract:

nr. 25N/2018

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

Perioadă de realizare a proiectului: 16.03.2018 – 10.12.2018 

Buget: 680.000 Lei

 

Obiectivul proiectului: Valorificarea tuberculilor de topinambur (Helianthus tuberosus), prin obținerea unui ingredient funcțional, cu valoare nutritivă ridicată, destinat dietei diabeticilor

Obiective specifice:

  • Studiu privind valorificarea, pe plan  internațional, a tuberculilor de topinambur (Helianthus tuberosus) pentru realizarea ingredientelor funcționale și produselor alimentare, destinate diabeticilor
  • Realizarea unui ingredient funcțional (pulbere), din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), destinat dietei diabeticilor
  • Elaborarea documentației tehnice de realizare a ingredientului funcțional (pulbere), din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), destinat dietei diabeticilor
  • Diseminare informații

 

Responsabil proiect: Catană Luminița

E-mail: luminita.catana@bioresurse.ro; lumi_catana@yahoo.co.uk

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect PN 18 02 02 03 “Cercetări privind valorificarea tuberculilor de topinambur (Helianthus tuberosus) în scopul obținerii unui ingredient funcțional, cu valoare nutritivă ridicată, destinat dietei diabeticilor”

 

Program NUCLEU PN 18 02: „Cercetări privind utilizarea de metode și metodologii în vederea menținerii siguranței alimentare și calității nutritive a alimentului” – acronim SANALIM.

Contract nr. 25N/2018

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

Perioadă de realizare a proiectului: 16.03.2018 – 10.12.2018 

Buget: 680.000 Lei

 

Obiectivul proiectului: Valorificarea tuberculilor de topinambur (Helianthus tuberosus), prin obținerea unui ingredient funcțional, cu valoare nutritivă ridicată, destinat dietei diabeticilor

Obiective specifice:

  • Studiu privind valorificarea, pe plan  internațional, a tuberculilor de topinambur (Helianthus tuberosus) pentru realizarea ingredientelor funcționale și produselor alimentare, destinate diabeticilor
  • Realizarea unui ingredient funcțional (pulbere), din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), destinat dietei diabeticilor
  • Elaborarea documentației tehnice de realizare a ingredientului funcțional (pulbere), din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), destinat dietei diabeticilor
  • Diseminare informații

 

Responsabil proiect: Catană Luminița

E-mail: luminita.catana@bioresurse.ro; lumi_catana@yahoo.co.uk