Proiecte

Cercetări privind influența unor surse de proteine în alimentație și gradul de acceptabilitate al consumatorilor

2019-01-20

Contract:

22N/2019Proiect

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect: Cercetări privind influența unor surse de proteine în alimentație și gradul de acceptabilitate al consumatorilor

Program nucleu: Dezvoltarea direcției de cercetare privind alimentația personalizată, instrument de prevenție împotriva îmbolnăvirilor – Food4YOU
Contract 22N/2019
Proiect PN 19 02 01 01
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 17.10.2018-10.12.2022
Buget: 2.000.000 lei

Obiectivul general al proiectului este de a identifica și analiza surse rentabile, eficiente și inovative de proteine cu scopul de a dezvolta alimente - surse de proteine, cu impact pozitiv asupra sănătății umane, mediului și biodiversității. Diferite surse de proteine (vegetale și animale) vor fi analizate privind cantitatea și calitatea proteinelor printr-o abordare multidisciplinară care va include analize fizico-chimice, reologice, tehnologii alimentare, evaluare senzorială și texturală, amprentare a compoziției volatile de miros, analiza a preferinței consumatorilor privind produsele obținute.

Obiective specifice:

  • Studiu privind tendințele de consum ale produselor alimentare sursă de proteine/bogate în proteine la nivel național/European/global.
  • Identificarea, caracterizarea (senzorială, fizico-chimică și microbiologică, tehnico-funcțională, reologică) a unor surse de proteine de origine vegetală și animală.
  • Teste in vitro și in vivo pentru evaluarea efectului produselor surse de proteine.
  • Dezvoltarea de produse alimentare–surse de proteine. 

Responsabil proiect: Denisa E. Duță
E-mail:
denisa.duta@bioresurse.ro

RAPORT FINALIZARE PROIECT