Proiecte

Cercetări privind evaluarea calității nutriționale a produselor alimentare conservate în scopul creșterii siguranței alimentare și a protecției consumatorului

2012-01-15

Contract:

nr.: 48N/2012

Cod proiect:

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Program: Cercetări privind determinarea unor contaminanti chimici din alimente, proveniti din mediu si procesare, utilizand metode performante, cromatografice. Investigarea posibilitatilor de reducere a nivelului de contaminare in vederea obtinerii unor alimente sigure  – acronim ACRIPAD 

Contract nr.: 48N/2012

Cod proiect: PN 12 48 01 07

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

Perioadă de realizare a proiectului: 18.06.2015-10.12.2015

Buget: 499.990 lei

 

Obiectivul proiectului: Cerecetari privind evaluarea calitatii nutritionale a produselor alimentare conservate in scopul cresterii sigurantei alimentare si a protectiei consumatorului

Obiective specifice:

  • Studiu privind indicatorii nutritionali mentionati de legislatia de etichetare, pentru produsele procesate termic (ex. conserve de legume si fructe) si influenta ambalajului asupra calitatii produselor (metodica de analiza; valori impuse/semnificative);
  • Experimentari privind determinarea principalilor indicatori nutritionali (valoare energetica, proteine, glucide, lipide, macroelemente) precum si a unor contaminanti din ambalaj (metale grele), in scopul evaluarii calitatii conservelor de legume si fructe; 

 

Responsabil proiect: Ionescu Valentin (valentin.ionescu@bioresurse.ro)